Ingredientai
Varškės sūris
190
g
Kiaušinis
1
vnt.
Druska
pagal skonį
Miltai
20
g
Aliejus
20
g
Kalendros šviežios
sauja
Čiobreliai
žiupsnelis
Porcijos: 3
Panyru indai vadina saldaus pieno sūrį, o hindi kalba tai reiškia šviežią sūrį. Savo knygoje „Pasaulio puodai“ keliautojas Vytaras Radzevičius siūlo kepto varškės sūrio su kalendra receptą.
Gaminimo eiga
Varškės sūris supjaustomas 7 mm storio riekelėmis. Jos apibarstomos druska, paniruojamos miltuose ir po to kiaušinio plakinyje, sumaišytame su smulkinta kalendra. Paniruotas sūris iš karto dedamas į keptuvėje įkaitintą aliejų ir apkepamas iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
Tiekiama papuošus šviežiomis kalendromis ir čiobrelių šakelėmis.
Atsiliepimai