Ingredientai
Miltai
200
g
Džiovinti pomidorai
150
g
Bazilikai
2
šaukštai
Migdolų miltai
2
šaukštai
Kiaušiniai
4
vnt.
Baltas saldus vynas
6
šaukštai
Alyvuogių aliejus
4
šaukštai
Kepimo milteliai
1
pakelis
Druska
šaukštelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.
Pomidorus supjaustykite didokais gabalėliais. Kiaušinius išplakite su druska ir pipirais, kol masė padidės.
Maišydami supilkite grietinėlę ir vyną, suberkite persijotus miltus, mieles, tada suberkite pomidorų gabalėlius, tarkuotą parmezaną, smulkintus migdolus ir bazilikus. Viską išmaišykite mediniu šaukštu.
Supilkite tešlą į sviestu išteptą stačiakampę formą. Kepkite orkaitėje 45 – 50 min. Keksas turi būti gelsvai auksinės spalvos. Palikite 10 min. pravėsti, paskui išimkite iš kepimo formos.
Atsiliepimai