Ingredientai

Miltai 500 g
Druska 1 šaukštelis
Cukrus 2 šaukštai
Aliejus 2 šaukštai
Vanilės ekstraktas 0.5 šaukštelio
Vanduo 120 ml
Sezamo sėklos 3 šaukštai
Porcijos: 10
Neįsivaizduojame mugės be riestainių. Lyg Kaziuko mugės atributas. Naminiai riestainiai – minkšti ir labai gardūs.

Gaminimo eiga

* Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sausas mieles.

* Įpilkite sumaišytą aliejų ir neilgai plaktą kiaušinį. Gerai išmaišykite.

* Į tešlą po truputį pilkite šilto vandens (jis turėtų būti ne vėsesnis kaip 40 laipsnių), vanilės ekstraktą ir minkykite.

* Tešla neturi būti per skysta. Jei stipriai limpa, įberkite dar miltų.

* Minkykite, kol tešla taps švelni, šiek tiek žvilgi ir elastinga.

* Suformuokite iš tešlos kamuoliuką, aptepkite jį šlakeliu aliejaus ir palikite dubenyje apdengtą rankšluosčiu porai valandų.

* Iškilusią tešlą dar kartą gerai išminkykite ir formuokite riestainius.

* Didžiausiame puode užvirkite vandens ir į verdantį vandenį dėkite po kelis riestainius. Kuo didesnis puodas, tuo daugiau riestainių tilps vienu kartu, tačiau jų neturėtų būti daugiau nei keturi. Riestainius apvirkite po porą minučių.

* Apvirtus riestainius dėkite ant rankšluosčio, kad nuvarvėtų vanduo.

* Aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamų sėklomis.

* Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kiškite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.

* Kepkite apie 20 minučių.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai