Ingredientai
Kalakutienos filė
500 g
Batonas
50 g
Sviestas
100 g
Kiaušiniai
3 vnt.
Malti džiūvėsėliai
150 g
Grietinės
100 g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Kalakutieną sumalkite, įmuškite kiaušinį, įberkite kmynų, įdėkite grietinėlėje išmirkytas batono riekeles, įberkite druskos bei pipirų. Tada viską dar kartą sumalkite ir iš gauto faršo suformuokite dešreles. Jas apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintuose riebaluose, kol gražiai pagels.
Apkepusias dešreles sudėkite į puodą, užpilkite grietine ir truputį patroškinkite. Patiekite su bulvių koše arba virtomis bulvėmis, papuoškite žalumynais.