Ingredientai

Pienas 0.5 stiklinės
Bulvių krakmolas 1 šaukštas
Druska pagal skonį
Druska pagal skonį
Mairūnai žiupsnelis
Vanduo šlakelis
Krapai žiupsnelis
Aliejus 2 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1 kg bulvių švariai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Atvėsusias bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale. Likusias bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Naudodami sūrmaišio audinį, tarkius nusunkite, nuspausdami kiek galima daugiau skysčio.

Bulvių sunką palikite, kad nusistovėtų krakmolas. Tada skystį atsargiai nupilkite į vandenį, kuriame virsite cepelinus (taip verdami cepelinai bus baltesni), o dubens dugne nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkuotų bulvių masę. Jei matote, kad krakmolo susidarė nedaug, įberkite 2-3 šaukštus pirktinio bulvių krakmolo.

Tam, kad tarkiai nepatamsėtų, galima įdėti sutrintą vitamino C tabletę. Užvirinkite ½ stiklinės pieno ir užplikykite išspaustus bulvių tarkius. Įdėkite sutrintas virtas bulves, pasūdykite ir gerai išminkykite. Bulvių masę labai svarbu gerai išminkyti, tuomet verdant cepelinai nesuirs. Kuo daugiau įdėsite virtų bulvių, tuo cepelinai bus minkštesni. Pats geriausias santykis – 1:3.

Įdaras

Į dubenį sudėkite maltą mėsą. Aliejuje pakepkite svogūną. Į mėsą sudėkite pakepintą svogūną, suberkite džiūvėsėlius, prieskonius, įmuškite kiaušinius, įpilkite truputį vandens ir gerai išminkykite. Prieš naudodami 30 min. palaikykite šaltai.

Iš gerai išminkytos bulvių masės drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio didžkukulius. Ant delno išplokite tešlą, dėkite gabalėlį įdaro, apspauskite ir tarp delnų formuokite pailgus didžkukulius. Juos galite daryti ir apvalius, ypač, jei verdate ir su kitu įdaru, kad atskirtumėte.

Didžkukulius dėkite į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens ir virkite apie 20 min. Jei bulvės pasitaikė nelabai krakmolingos, į verdantį vandenį įpilkite truputį šaltame vandenyje ištirpinto krakmolo, tada būsite tikri, kad verdami didžkukuliai nesuirs.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai