Ingredientai

brokolio 400 g
fermentinio sūrio 50 g
džiūvėsėlių 50 g
nedidelio svogūno 1 vnt.
kiaušinio 1 vnt.
druskos 1 a. š.
juodųjų pipirų a. š.
aliejaus kepimui
Ieškantiems nekasdieniškų, bet paprastai pagaminamų, vegetariškų pietų ar vakarienės idėjų – rekomenduoju brokolių ir sūrio kepsnelius. Vos keletas ingredientų ir jie paruošti. Šie kepsneliai labai gardūs ir karšti, ir atšalę, todėl gali būti puikus užkandis ir jūsų pietų dėžutėje. Brokolių kepsneliai labai tiks ne tik su salotomis ar kitais garnyrais, juos taip pat galima panaudoti gaminant vegetariškus „burgerius“.

Gaminimo eiga

1. Puode užverdame vandenį, sudedame supjaustytus brokolius, verdame ~5-7 min., kol brokolis suminkštėja. Tada išimame iš vandens, sudedame į sietelį ir nuplauname po šaltu vandeniu. Brokolį sudedame į dubenį, sutriname bulvių trintuvu ir paliekame visiškai atvėsti.

2. Sūrį sutarkuojame smulkia tarka.

3. Svogūną nulupame ir susmulkiname.

4. Brokolius sumaišome su kiaušiniu, sudedame sūrį, džiūvėsėlius, svogūną, pagardiname druska, pipirais ir gerai išmaišome.

5. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies.

6. Rankas lengvai sutepame aliejumi ir formuojame apvalius storesnius blynelius. Iš viso turėtumėte gauti ~12 kepsnelių. Kepsnelius kepame įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrunda. Patiekiame su mėgstamais padažais ir daržovėmis.

Brokolių ir sūrio kepsneliai
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai