Ingredientai
Porai
2
vnt.
Kiaulienos faršas
600
g
Grietinėlė 10% riebumo
100
ml
Česnakai
1
skiltelė
Prieskoninės žolelės
žiupsnelis
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Džiugo sūris
150
g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Porus supjaustyti 6-7 cm ilgio gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką suskirstyti į vamzdelius. Mažus vamzdelius smulkiai supjaustyti ir kepti alyvuogių aliejuje su smulkintais česnakais. Į faršą pridėti druskos ir pipirų. Sumaišyti su keptais svogūnais. Pridėti žolelių - krapų, petražolių, kalendrų. Gerai išmaišyti.
50 g sūrio smulkiai sutarkuoti ir išmaišyti su faršu. Juo užpildyti vamzdelius. Pakepti alyvuogių aliejuje ant stiprios ugnies 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Įdėti vamzdelius į kepimo indą, supilti grietinę ir kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių karščio orkaitėje 25 minutės. Likusį sūrį stambiai sutarkuoti. Vamzdelius pabarstyti sūriu ir kepti orkaitėje dar 5-7 minutes.
Atsiliepimai