Ingredientai

Nedidelės šviežios bulvytės 16 vnt.
Mėgstamos žolelės (geriausiai tinka šviežios petražolės, krapai, rozmarinai, raudonėliai, laiškiniai česnakai) 2 saujos
Česnakas 6 skiltelės
Kmynai žiupsnelis
Druska pagal skonį
Sūris su baltuoju pelėsiu pagal skonį
Porcijos: 3
Receptu dalijasi maisto tinklaraščio „Aš Amelija“ autorė ir prekybos tinklo „Iki“ ambasadorė Amelija Kuzmarskė.

Gaminimo eiga

1. Pirmiausiai švariai nuplautas bulvytes sumaukite ant iešmų. Iešmus su bulvytėmis dėkite ant folijos, gausiai barstykite smulkintomis žolelėmis, kmynais ir česnakais, nepagailėkite druskos ir šalia išdėliokite sviesto riekeles.

2. Bulvytes su priedais įvyniokite į foliją nepagailėdami jos, kad kepimo metu neišbėgtų sviestas ir prieskoniai. Sūrį suvyniokite į dvigubą foliją taip, kad neišbėgtų, nes kepdamas jis taps skystas.

3. Tuomet iki vidutinės kaitros įkaitinkite grilį. Grilyje su daug žarijų kepa bulvytes vis vartydamiir stengdamiesi neperplėšti folijos.

4. Rekomenduojama bulves kepti apie 30-40 min., tačiau bulvių kepimo laikas priklauso nuo jų dydžio ir žarijų kaitros.

5. Kai bulvės jau beveik iškepusios, į grilį dėkite ir sūrį. Jam prireiks vos 5-10 min, kad šis išsilydytų.

6. Galiausiai bulvytes išvyniokite iš folijos ir šalia patiekite iškeptą skystą sūrį.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai