Ingredientai
Cukinijos
1
vnt.
Malta mėsa
800
g
Kiaušiniai
3
vnt.
Druska
1
šaukštelis
Česnakai
skiltelė
Manų kruopos
1
stiklinė
Saulėgrąžos
2
šaukštai
Prieskoniai mėsai
1
šaukštelis
Porcijos: 6
Nuostabiai papildantis mitybos racioną apkepas. Universalus – galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Cukinija apkepe drėkina iš išpurena tekstūrą, skonis primena kugelį su faršu, tik sumiksuotą. O paruošimas kepimui tetrunka 10-15 minučių.
Gaminimo eiga
Pirmiausiai stambia tarka sutarkuoju nuluptą ir išsėklintą vidutinio dydžio cukiniją. Tarkuoju iš karto į koštuvą ir palieku tarkius nusivarvėti.
Į gilesnį indą keliauja faršas (tiks ir raudona mėsa, ir paukštiena), kiaušiniai, druska, 1 v. š. česnakų ruošinio arba 10-12 smulkiai kapotų česnako skiltelių, manų kruopos, saulėgrąžos.
Supilu ir tarkius, labai kruopščiai sumaišau ir pilu į silikoninę formą. Paviršių nubarstau 1 a. š. prieskonių mėsai mišiniu.
Šaunu į iki 200C įkaitintą orkaitę ir kepu apie 40-50 min.
Karštą tiekiu su sviesto-grietinės padažu, grikių/bulvių koše ir garintomis daržovėmis. Šaltą – su šviežiomis daržovėmis, duona ir įvairiais padažais.
Patarimas – saulėgrąžas galima keisti moliūgų sėklomis, irgi labai skanu.
Atsiliepimai