Ingredientai

Druska 1 šaukštelis
Česnakai skiltelė
Manų kruopos 1 stiklinė
Saulėgrąžos 2 šaukštai
Prieskoniai mėsai 1 šaukštelis
Porcijos: 6
Nuostabiai papildantis mitybos racioną apkepas. Universalus – galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Cukinija apkepe drėkina iš išpurena tekstūrą, skonis primena kugelį su faršu, tik sumiksuotą. O paruošimas kepimui tetrunka 10-15 minučių.

Gaminimo eiga

Pirmiausiai stambia tarka sutarkuoju nuluptą ir išsėklintą vidutinio dydžio cukiniją. Tarkuoju iš karto į koštuvą ir palieku tarkius nusivarvėti.

Į gilesnį indą keliauja faršas (tiks ir raudona mėsa, ir paukštiena), kiaušiniai, druska, 1 v. š. česnakų ruošinio arba 10-12 smulkiai kapotų česnako skiltelių, manų kruopos, saulėgrąžos.

Supilu ir tarkius, labai kruopščiai sumaišau ir pilu į silikoninę formą. Paviršių nubarstau 1 a. š. prieskonių mėsai mišiniu.

Šaunu į iki 200C įkaitintą orkaitę ir kepu apie 40-50 min.

Karštą tiekiu su sviesto-grietinės padažu, grikių/bulvių koše ir garintomis daržovėmis. Šaltą – su šviežiomis daržovėmis, duona ir įvairiais padažais.

Patarimas – saulėgrąžas galima keisti moliūgų sėklomis, irgi labai skanu.

Kūmutės virtuvė

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai