Ingredientai

Miltai 2.5 puodelio
Sausos mielės 2 šaukšteliai
Aliejus 3 šaukštai
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Tešla užmaišoma iš miltų, sausų mielių, šlakelio alyvuogių aliejaus ir šilto vandens (vanduo pilamas iš akies tol, kol gaunasi prie rankų nelimpanti, bet minkšta, vientisa tešla). Gaunasi dvi duonelės (apie 17 cm skersmens). Tešlą paliekama pakilti mažiausiai 3 valandas.

2. Iš tešlos reikia formuoti paplotėlį rankomis (aišku, galima ir kočioti kočėlu), viduryje pabarstyti burokine tarka tarkuoto sūrio ir kiaušinio mišinį, suimti kraštelius (į krepšelį), tada vėl suspausti į paplotėlį, paviršių aptepti kiaušinio, sumaišyto su šlakeliu vandens, mišiniu ir užbarstyti truputį to paties sūrio mišinio ir druskos.

3. Kepti 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Skaniausia valgyti dar šiltą.

Skanaus!
Bubblekitchen

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai