Ingredientai
Blynams
Bulvių
250
g
Grikių miltų
10
g
Aukščiausios rūšies kvietinių miltų
10
g
Grietinės (kambario temperatūros)
70
g
Didelių vištos kiaušinių
2
vnt.
Druskos
5
g
Kepimo miltelių
3
g
Patiekimui
Maskarponės sūrio
150
g
Sanra Bremor rudagalvės menkės ikrų
130
g
šviežių krapų šakelių
keletas
Sotūs blynai iš bulvių ir grikių su maskarponės sūriu bei rudagalvės menkės ikrais.
Gaminimo eiga
1. Išvirkite neskustas bulves truputį pasūdytame vandenyje.
2. Pertrinkite nuluptas bulves per tankų sietelį, sudėkite grietinę ir sumaišykite.
3. Sumaišykite smulkius ingredientus ir mentele išsukite juos su bulvių mase.
4. Į masę (po vieną) įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite mentele.
5. Sausoje, nepridegančioje keptuvėje iškepkite 10-12 cm skersmens blynus (ant mažos ugnies).
6. Iškeptus blynus 10 minučių palaikykite kambario temperatūroje.
7. Patiekite ant kiekvieno blyno uždėję maskarponės sūrio, rudagalvės menkės ikrų ir žalumynų.
Atsiliepimai