Ingredientai

Blynams
Bulvių 250 g
Grikių miltų 10 g
Aukščiausios rūšies kvietinių miltų 10 g
Grietinės (kambario temperatūros) 70 g
Didelių vištos kiaušinių 2 vnt.
Druskos 5 g
Kepimo miltelių 3 g
Patiekimui
Maskarponės sūrio 150 g
Sanra Bremor rudagalvės menkės ikrų 130 g
šviežių krapų šakelių keletas
Sotūs blynai iš bulvių ir grikių su maskarponės sūriu bei rudagalvės menkės ikrais.

Gaminimo eiga

1. Išvirkite neskustas bulves truputį pasūdytame vandenyje.

2. Pertrinkite nuluptas bulves per tankų sietelį, sudėkite grietinę ir sumaišykite.

3. Sumaišykite smulkius ingredientus ir mentele išsukite juos su bulvių mase.

4. Į masę (po vieną) įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite mentele.

5. Sausoje, nepridegančioje keptuvėje iškepkite 10-12 cm skersmens blynus (ant mažos ugnies).

6. Iškeptus blynus 10 minučių palaikykite kambario temperatūroje.

7. Patiekite ant kiekvieno blyno uždėję maskarponės sūrio, rudagalvės menkės ikrų ir žalumynų.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai