Ingredientai

Grikiai 1 stiklinė
Morkos 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Pievagrybiai 10 vnt.
Čiobreliai žiupsnelis
Kiaušiniai 1 vnt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Grikius išvirkite arba per naktį palikite brinkti užpylus karštu vandeniu.

Morką smulkiai sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į įkaitintą sviestą keptuvėje. Apkepkite, kol svogūnai ims gražiai geltonuoti.

Pievagrybius smulkiai supjaustykite ir dėkite į keptuve su morkomis ir svogūnu. Kepkite dar kelias minutes.

Palaukite kol grikiai ir pievagrybiai su morkomis atvės. Sumaišykite.

Įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir gerai išminkykite.

Lipdykite nedidelius kotletus, sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Patiekite su grybų padažu ar šviežiomis daržovėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba