Ingredientai

Pagrindas:
Miltai (pilno grūdo speltų) 150 g
Kietos konsistencijos kokosų aliejus 2 šaukštai
Ledinis vanduo 4 šaukštai
Druska žiupsnelis
Užpildas:
Kietos konsistencijos tofu 300 g
Artišokų širdelės 300 g
Česnakas 2 skiltelės
Džiovintas raudonėlis 1 a. š.
Džiovintas bazilikas 1 a. š.
Augalinis pienas 4 v. š.
Čiobrelis 2 šakelės
Druska žiupsnelis
Porcijos: 8
Tinklaraščio „Odė daržovėms“ autorė Eglė dalijasi artišokų tartos receptu.

Gaminimo eiga

1. Ingredientus, skirtus pagrindui, sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Ją iškrečiame ant miltais apibarstyto pagrindo, truputį paminkome, tuomet plonai iškočiojame.

2. Kepimo formą patepame kokosų aliejumi ir tolygiai išklojame iškočiota tešla. Formą įdedame į šaldytuvą, kad pastovėtų, kol ruošime tartos užpildą.

3. Tofu, česnaką, raudonėlį, baziliką, augalinį pieną, druską supilame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Jei masė atrodo per tiršta, augalinio pieno galite įpilti daugiau. Masę sukrečiame į dubenį, ten įdedame artišokus ir gerai išmaišome.

4. Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Iš šaldytuvo išimame formą su pagrindu, į ją sukrečiame užpildą ir tolygiai paskirstome. Ant viršaus dėliojame pusiau perpjautus vyšninius pomidoriukus, čiobrelio šakeles. Dedame į orkaitę ir kepame 40 min., kol viršus gražiai pagelsta.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Šalta agurkų ir jogurto sriuba
Lengvai paruošiamas
20 min.

Šalta agurkų ir jogurto sriuba

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis

Makaronai su „Romanesco“
Lengvai paruošiamas
30 min.

Makaronai su „Romanesco“

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas