Apkepas su jūros lydeka – puiki idėja žuvies mėgėjams. Nereikalaujantis daug pastangų patiekalas. Patiekite apkepą su žuvimi šiltą.

Gaminimo eiga

* Keptuvėje išlydykite sviestą ir apkepkite jūros lydeką. Iškepusią žuvį perkelkite į kepimo indą, skirtą orkaitei. Tolygiai paskleiskite.

* Į keptuvę, kurioje kepė žuvis, sudėkite pjaustytas morkas ir porus, paskrudinkite 5 minutes. Įdėkite žaliojo kario pastos ir gerai išmaišykite. Supilkite grietinėlę, paskaninkite druska ir pipirais ir nugarinkite padažą, kol sutirštės – apie 10 minučių. Bebaigiant suberkite šaldytus žirnius.

* Gautą padažą pilkite ant žuvies ir tolygiai paskirstykite.

* Ant viršaus uždėkite tešlą. Lengvai „praeikite“ kočėlu, kad būtų užspausti kraštai. Patepkite kiaušinio plakiniu. Peiliu per visą plotą išraižykite rombus.

* Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

* Po kepimo leiskite 5 minutes atvėsti ir mėgaukitės.

* Atvėsusį apkepą laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai