Ingredientai
Sviestas
100
g
Miltai
300
g
Vanduo
2
šaukštai
Druska
0.5
šaukštelio
Pomidorai
7
vnt.
Svogūnai
2
vnt.
Majonezas
100
ml
Mocarelos sūris
100
g
Parmezano sūris
100
g
Česnakai
2
skiltelės
Druska
0.5
šaukštelio
Juodieji pipirai
0.5
šaukštelio
Aliejus
2
šaukštai
Bazilikai
pagal skonį
Raudonėliai
pagal skonį
Porcijos: 8
Sultingas apkepas bus skanus ir karštas, ir atvėsęs. Papuoškite šviežiais žalumynais.
Gaminimo eiga
Sumaišykite miltus, druską ir sviestą. Supilkite vandenį ir išmaišykite (masė turi būti vientisa).
Kepimo formą ištepkite sviestu, jos dugną ir kraštus išklokite tešla, kepkite 175 ºC temperatūros orkaitėje 8–10 minučių.
Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite aliejuje, kol šiek tiek pagels.
Į formą, ant tešlos, sudėkite svogūnus, tada – griežinėliais supjaustytus pomidorus. Apibarstykite druska, pipirais ir sutrintu česnaku.
Sumaišykite majonezą, tarkuotą mocarelos ir parmezano sūrį, šiuo mišiniu aptepkite pomidorus.
Kepkite dar 20–25 minutes. Apibarstykite šviežiais bazilikais ar raudonėliais ir patiekite.
Atsiliepimai