Ingredientai

Česnakai 4 skiltelės
Pomidorų pasta 1 šaukštas
Ciberžolė 1 šaukštelis
Kalendros grūdeliai 1.5 šaukštelio
Kuminai 1.5 šaukštelio
Druska pagal skonį
Aliejus 3 šaukštai
Porcijos: 6
Sveikas ir skanus grilio patiekalas.

Gaminimo eiga

Sausoje keptuvėje maždaug minutę pakepinkite kalendrą ir kuminus. Tuomet prieskonius arba sutrinkite grūstuvėje, arba sumalkite kavamalėje – jie turi virsti milteliais.

Imbierą ir česnaką nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Tarkuotą imbierą, česnaką, citrinos sultis, maltus prieskonius, raudonąjį pipirą, ciberžolę ir druską gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite pomidorų pastą ir jogurtą, viską išmaišykite iki vientisos masės.

Lašišos filė supjaustykite gabaliukais, nuvalykite odelę, nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kiekvieno gabaliuko odelę (turi būti apie 4-6 gabaliukus) truputį įpjaukite keliose vietose.

Lašišos filė ištepkite pasigamintu marinatu, marinato turi patekti ir į įpjautas vietas. Lašišą marinuotis dviem valandoms palikite šaldytuve.

Lašišos gabaliukus išdėliokite ant augaliniu aliejumi pateptų grotelių. Ant gerai įkaitintų anglių iš odelės pusės žuvį kepkite apie 8 minutes. Tuomet apverskite ir kepkite dar 6 minutes.

Lašišą patiekite su daržovėmis ir virtais ryžiais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai