Vietoj makaronų lakštų panaudokite kopūstų lakštus – tai bus sveikesnė lazanijos alternatyva. Vakarienei lazaniją galite valgyti nors kasdien.

Gaminimo eiga

* Iškepkite jautienos faršą ir atidėkite vėlesniam naudojimui.

* Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė jautiena, kepkite smulkintus svogūnus, porus, saliero stiebus ir česnaką apie 5 minutes, kol suminkštės.

* Sudėkite faršą, trintus pomidorus, uždėkite dangtį ir troškinkite sumažinę kaitrą 15 minučių.

* Sluoksniuokite lazaniją: į kepimo indo dugną dėkite kopūsto lapą.
Tada dėkite mėsos padažą. Paplėšykite ir tolygiai išdėliokite mocarelą ir baziliką. Pakartokite procesą ir toliau sluoksniuokite kopūstų lazaniją.

* Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

* Prieš patiekdami leiskite pravėsti. Pilnai atvėsusią lazaniją laikykite šaldytuve, sandariame inde 2-3 dienas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai