Ingredientai
Gaminimo eiga
Obuoliai
Obuolys – vaisius, todėl reiktų nepamiršti, kad juose gana daug cukraus. Tačiau vienas ar pora obuolių per dieną dietai nepakenks. Ketvirtadalį obuolio galima suvalgyti likus pusvalandžiui iki pietų ir vakarienės. Obuolys prislopins alkio jausmą ir nesinorės daug suvalgyti. Obuolio ketvirčiai tiks užkandžiams tarp valgymų.
Avokadai
Avokadai turi daug sočiųjų rūgščių, kurios reikalingos gražiai odai ir stipriems nagams, bei plaukams. Taip pat įrodyta, kad jis puikiai tinka laikantis dietos. Nustatyta, kad per pietus suvalgius pusę avokado, praėjus trims valandoms kur kas mažiau nori užkandžiauti.
Pupelės, avinžirniai ir lęšiai
Šiais produktai laikantis dietos reiktų nepiktnaudžiauti. Tačiau jų visai atsisakyti nevertėtų. Ankštinėse daržovėse gausu vitamino B, geležies ir antioksidabtų. Patiekalai su jomis yra gerokai sotesni ir ne taip greitai norisi užkandžiauti.
Sriuba
Neriebios daržovių sriubos užpildo skrandį, bet turi labai mažai kalorijų. Dietines salierų ar kopūstų sriubas rekomenduojama valgyti vos pajutus alkį. Svarbiausia jų negardinti grietine ar grietinėle. Verdant nenaudoti mėsos ir sviesto.
Marinuoti agurkėliai
Fermentuotuose maisto produktuose, kaip marinuotuose ir raugintuose agurkuose bei raugintuose kopūstuose gausu trumposios grandinės riebalų rūgščių. Ji atsakinga už sotumo jausmo stimuliavimą. Taip pat fermentuotame maiste gausu gerųjų bakterijų – probiotikų, kurie šiek tiek mažina apetitą.
Aitriosios paprikos
Daugelis žino, kad aitriosios paprikos skatina medžiagų apykaitą, todėl yra dietų neatskiriama dalis. Tačiau mokslininkai įrodė, kad aitriosios paprikos taip pat mažina apetitą. Tereikia žiupsnelio kas kart valgant ir sotumo jausmas ateis gerokai greičiau ir išliks ilgiau.
Juodasis šokoladas
Pieniškame šokolade per daug cukraus ir per mažai kakavos. Todėl patariama rinktis juodą, kartų šokoladą. Nedidelis gabalėlis numalšins saldumynų norą. Be to, juodasis šokoladas dar vadinamas maistu smegenims ir grožiui. Tačiau per dieną jo rekomenduojama suvalgyti ne daugiau dviejų mažų gabalėlių.
Kiaušiniai
Jie yra idealus pasirinkimas pusryčiams. Suvalgius du kiaušinius sotumo jausmas lydės iki pat pietų. Be to, mokslininkai įrodė, kad pusryčiams pasirinkus kiaušinius mažiau norisi užkandžiauti visą dieną.
Riešutai
Riešutuose gausu nesočiųjų riebalų, baltymų ir skaidulinių medžiagų. Galima sakyti, kad pati gamta sukūrė super maistą, kuris užtikriną ilgai trunkantį sotumo jausmą. Tačiau negalima pamiršti, kad riešutai ne tik maistingi, bet ir itin kaloringi. Jų per dieną rekomenduojama suvalgyti ne daugiau nei saują.
Avižos
Jei pusryčiams kiaušiniai pabodo, juos galima pakeisti avižų koše. Avižos itin maistingos, bet tinkančios dietos režimui. Jose gausu baltymų ir skaidulinių medžiagų. Svarbiausia košę gardinti ne grietinėle, sviestu ar saldžia uogiene. Pakaktų užsiberti šviežių uogų.
Atsiliepimai