Šį bulvių apkepą tikrai pamėgs tie, kurie neįsivaizduoja virtuvės be bulvių patiekalų, tačiau norėtų atnaujinti valgiaraštį. Minkštas, kvapnus apkepas apskrudusiu paviršiumi nepaliks abejingų. Bulvių apkepą patiekite su lašiša.

Gaminimo eiga

* Bulves sutarkuokite plonais griežinėliais. Užpilkite rapsų aliejaus, užberkite druskos, džiovintų čiobrelių ir išmaišykite.

* Kepimo formoje bulvių griežinėlius dėkite vieną ant kito ir taip išklokite visą dugną.

* Išdėlioję vieną sluoksnį patepkite lydytu sviestu, užberkite tarkuoto kietojo sūrio. Tada vėl klokite bulvių sluoksnį, tepkite jį sviestu ir užbarstykite sūriu. Kartokite, kol baigsite bulves. Paskutinį jų sluoksnį tiesiog patepkite sviestu.

* Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

*Iškepusį bulvių apkepą patiekite su šaltai rūkytos lašišos griežinėliais ir grietine, puoškite krapo šakele.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai