aA
Tinklapis „The Tech Report“ nusprendė išbandyti ar naujoji „Microsoft“ operacijų sistema „Windows XP“ yra spartesnė už ankstesnes „Windows 2000“ ir „Windows ME“.
"Windows XP"
Atlikus nemažai testų paaiškėjo, jog darbo spartos atžvilgiu „WinXP“ beveik nelenkia „Win2000“. XP truputėlį sparčiau dirbo su įvairiomis biuro programomis, tačiau dirbant su grafikos apdorojimo programomis ar žaidžiant „Win2000“ neatsiliko nuo „WinXP“, o kai kuriais atvejais netgi nežymiai lenkė. „Windows ME“ bandymuose pasirodė taip pat gana neblogai.

Bandymai buvo atliekami dvejais kompiuteriais – spartesniu (1,2 GHz „AMD Athlon“, 512MB RAM, „OCZ Titan 3 GeForce 3 64MB“) ir „silpnesniu“ (800 MHz „AMD Athlon“, 256MB RAM, „Asus V7100 GeForce2 MX 32MB“). Operacijų sistemos buvo bandomos šiais testais: „SiSoft Sandra Standard 2001.3.7.50”, „ZD Media Business Winstone 2001 1.0.2”, „ZD Media Content Creation Winstone 2001 1.0.2“, „SysMark 2001 Patch 3“, „POV-Ray for Windows version 3.1g“, „ScienceMark 1.0 SPECviewperf 6.1.2“, „MadOnion 3DMark 2001 Build 200“, „Quake III: Team Arena“, „Max Payne v1.02“.

Įdomiausia yra tai, kad „The Tech Report“ testų rezultatai nepatvirtino kiek anksčiau bendrovės „CSA Research“ tinklapiui „Infoworld“ atliktų operacijų sistemų bandymų rezultatų, pagal kuriuos „WinXP“ gerokai lenkė „Win2000“ atliekant bet kokias operacijas.

Tikrai keista, kaip bandant vienodas operacijų sistemas, gauti visiškai skirtingi rezultatai, tačiau tam bandytojai turi panašius paaiškinimus. Galbūt darbo sparta labai nesiskiria, tačiau „Windows XP“ priedai – įvairios muzikėlės ir pan. – turi tendenciją apkrauti ir lėtinti sistemą. Iš kitos pusės, „Microsoft“ kurdama naują sistemą, ištaisė senosios klaideles, kurios taip pat „stabdė“ kompiuterį. Taigi, lygiosios.

„Infoworld“ nepateikė informacijos, kiek operatyvinės atminties buvo testuojamuose kompiuteriuose, o tai, pasak „The Tech Report“, ir gali paaiškinti bandymų skirtumus, kadangi „Windows XP“ reikia daug atminties. Taip pat reiktų paminėti, kad „CSA Research“ bandymu metu naudojo kompiuterius su „Pentium III“ ir „Pentium 4“, o „Tech Report“ – „AMD Athlon“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Iš Grybauskaitės – įspėjimas dėl JAV rinkimų baigties papildyta (2)

Artėjant šalies vadovo rinkimams , kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė tikina...

Atamanas po revanšo prieš „Maccabi“ pramušė dugną: noriu, kad į Eurolygą grįžtų Rusijos klubai (1)

Atėnų „Panathinaikos“ pasinaudojo tuo, kad Tel Avivo „Maccabi“ neturėjo savo lyderio Wade'o...

Karas Ukrainoje. Žiniasklaida: JAV ruošia 6 mlrd. vertės karinės pagalbos paketą Ukrainai Ukraina atitraukia iš fronto amerikietiškus tankus „Abrams“

JAV ruošiasi paskelbti vieną didžiausių karinės pagalbos paketų Ukrainos istorijoje. Bendra jo...

Pomėgį pavertė sėkmingu verslu – per dieną sulaukia 300 klientų: turi gudrų planą ateičiai (2)

Nors Lietuvoje neturime kalnų ir uolų, užsiimti laipiojimo sportu gali kiekvienas. „Bonobo...