aA
Šis ketvirtadienis – paskutinė diena, kai viešosios informacijos rengėjai ar skleidėjai Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) privalo pateikti deklaraciją.
VRK priminimas: išaušo paskutinė diena pateikti deklaracijas
© DELFI / Kiril Čachovskij

Likus dešimčiai dienų iki rinkimų ar referendumo dienos (arba penkioms dienoms – jeigu vyksta pakartotinis balsavimas), viešosios informacijos rengėjai ar skleidėjai elektroninių ryšių priemonėmis VRK privalo pateikti paskleistos politinės reklamos deklaraciją. Antrą kartą deklaracija teikiama ne vėliau kaip per 25 dienas nuo rinkimų (pakartotinių rinkimų) ar referendumo galutinių rezultatų paskelbimo dienos.

Politinės kampanijos laikotarpiu viešosios informacijos rengėjai ar skleidėjai deklaraciją VRK teikia du arba tris (pakartotinio balsavimo atveju) kartus. Pakartotinis balsavimas renkant savivaldybių merus numatytas kovo 15 d., todėl kita deklaracija turės būti pateikta iki kovo 10 d.

Šią pareigą nustato Politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymo 16 str. 7 p.

Iki šiol viešosios informacijos rengėjai ir skleidėjai VRK informacinėje sistemoje nurodė paskleidę politinės reklamos daugiau už kaip 1,3 mln. eurų, iš kurios pusė (662,5 tūkst. eurų) – dar neapmokėta.

Ši informacija skelbiama ir nuolat atnaujinama VRK interneto svetainėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0