aA
Dieną naktį kaukiantys šunys, kaimynių maistu priviliojamos viso rajono laukinės katės. Šias problemas keliantiems vilniečiams savivaldybės specialistai pataria skųstis savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui arba policijai. Už laukinio gyvūno šėrimą arba laikomo šuns keliamą triukšmą gresia įspėjimas arba bauda iki 200 Lt.
Vilniečių bėdos – kaukiantys šunys ir šeriamos benamės katės
© K.Kavolėlio nuotr.

„Kada bus baudžiami realiomis baudomis šunų savininkai, kurių šunys kaukia dieną naktį po langais nuosavų namų rajonuose? Nei išsimiegoti, nei pailsėti po darbo - pastovus kauksmas be sustojimo. Vasarą langų neatidarysi, nes net susišnekėti tada nebeįmanoma. Uždarytais langais irgi girdisi, tenka dideliu garsu leisti televizorių, bet vis tiek permuša šuns kaukimas“, - DELFI skundėsi vilnietis Deivis Zamalaitis.

D. Zamalaičio žiniomis, „normaliose“ šalyse šunų šeimininkams dedamos didelės baudos ir atimami šunys.

Tuo metu vilnietė kelia laukinių kačių problemą. Trijų laiptinių daugiabutyje gyvenanti moteris skundžiasi, kad jos kaimynės šeria lauko kates, kurios, ko gero, subėga iš viso rajono.

„Atšilus orams ne tik nešvara, bet ir kvapas neįmanomas. Manau, apie higieną net ir diskutuoti nebereikia. Perspėtos kaimynės tik juokiasi. Tai ką gi daryti? Nesu prieš gyvūnus, bet taip irgi negalima“, - projekte „Balsuok 2011” patarimo savivaldybės specialistų klausė moteris.

Šerti laukinius gyvūnus - draudžiama

Savivaldybės tarnautojai baksnoja į Gyvūnų laikymo taisykles. Pagal jas gyvūnų savininkai privalo užtikrinti, kad viešosiose vietose, butuose, negyvenamosios paskirties patalpose, individualių namų teritorijose gyvūnai nekeltų triukšmo, trikdančio asmenų ramybę, poilsį, darbą ar viešąją rimtį.

Pagal taisykles, draudžiama šerti benamius, laukinius gyvūnus viešose, bendrojo naudojimo vietose ar patalpose, daugiabučių namų balkonuose, mėtant maistą, jo likučius iš balkonų, per langus ar panašiai.

Laukinius paukščius, išskyrus balandžius ir varninius paukščius, galima lesinti žiemą, jei tam tikslui įrengiamos ir prižiūrimos lesyklėlės.
Dėl šių taisyklių pažeidimų galima kreiptis į savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių ar į teritorinį policijos komisariatą. Už tai numatyta administracinė atsakomybė.

Gyvūnų laikymo taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą iki 200 Lt.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

FNTT visoje Lietuvoje atliko 40 kratų: dėl galimai apgaule įgytų 4 mln. eurų – įtarimai 9 asmenims (2)

Devyni asmenys įtariami apgaule galėję įgyti per 4 mln. eurų Europos Sąjungos ( ES )...

Iš Grybauskaitės – įspėjimas dėl JAV rinkimų baigties papildyta (4)

Artėjant šalies vadovo rinkimams , kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė tikina...

Netikėtai mirusio Pauliaus Jaskūno gedi bičiuliai ir kolegos: dalijasi jautriais prisiminimais

Po sukrečiančios žinios apie garsaus bosisto Pauliaus Jaskūno mirtį, jo artimi žmonės, kolegos...

Atamanas po revanšo prieš „Maccabi“ pramušė dugną: noriu, kad į Eurolygą grįžtų Rusijos klubai (12)

Atėnų „Panathinaikos“ pasinaudojo tuo, kad Tel Avivo „Maccabi“ neturėjo savo lyderio Wade'o...