aA
Policijai pradėjus jau 17 tyrimų dėl rinkėjų papirkinėjimo išankstiniame balsavime savivaldybių tarybų rinkimuose ir kitų rinkimų pažeidimų, „Baltųjų pirštinių“ valdybos narė Rūta Mačiulytė „Žinių radijui“ sakė, kad iškilo klausimų, ar rinkimai vyksta skaidriai.
Suabejojo, ar rinkimai vyksta skaidriai
© DELFI / Tomas Vinickas

„Situacija specialiuosiuose paštuose tikriausiai yra tokia pati kaip ir kiekvienais metais, tų pažeidimų yra, bet jie yra labiau socialiniai pažeidimai, kai socialiniai darbuotojai šiek tiek piktnaudžiauja savo padėtimi ir dėl to kyla klausimas, ar iš tiesų rinkimai vyksta skaidriai“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo R. Mačiulytė.

Pasak jos, Prienų globos namuose gyvenantys neįgalūs seneliai sulaukė perdėto socialinių darbuotojų pagalbos – apie tokį atvejį juos informavo „Baltų pirštinių“ savanorė, kuri tuo metu ir buvo Prienų senelių globos namuose.

„Situacija ten buvo tokia, kad, pasak savanorės, socialiniai darbuotojai šiek tiek netinkamai interpretavo rinkimų įstatymą ir vietoj to, kad pasiūlytų pagalbą ir paklaustų, ar rinkėjai aiškiai gali identifikuoti, parodant pirštu ar pasakant už kokią politinę partiją nori balsuoti, socialinis darbuotojas galėtų pažymėti, jei pats rinkėjas to negali, bet tai, kas vyko vakar, tai buvo, pasak stebėtojų, raginimas eiti į kabiną kartu su socialiniu darbuotoju, kas yra neleidžiama, ir peršviečiamos kabinos užuolaidos nepaslėpė to, kad neva buvo aiškiai parodoma, už ką turėtų balsuoti socialinių globos namų gyventojai“, - kalbėjo R. Mačiulytė.

Jos teigimu, „Baltųjų pirštinių“ savanorė nematė, už kurį kandidatą buvo raginama balsuoti.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.

Žinių radijas
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0