aA
Kvepiančios, garuojančios mielinės spurgos su įdaru. Įdarą galite pasirinkti pagal savo skonį, o spurgas papuošti norima glazūra. Puikus būdas pabendrauti su vaikais ir pamokyti juos gaminimo meno, o paskui gardžiai ir linksmai viską suvalgyti.
Spurgos
Spurgos
Maždaug 20 spurgų

Tešlai:

500 g miltų,
40 g cukraus,
1 pak. vanilinio cukraus,
tarkuota citrinos žievelė,
žiupsnelis kardamono,
20 g mielių,
200 ml šilto pieno,
2 kiaušiniai,
1 kiaušinio trynys,
100 g grietinėlės sviesto.

Įdarui:
200 g abrikosų džemo.

Kepimui:
1 l aliejaus;

150 g cukraus pudros apibarstymui.

1. Į dubenį suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir kardamoną. Mieles ištirpinkite šiltame piene ir supilkite į miltus. Kartu sudėkite kiaušinius, trynį ir ištirpintą sviestą. Užminkykite tešlą ir pastatykite šiltai pusvalandžiui – valandai.

2. Dar kartą perminkykite jau pakilusią tešlą ir iškočiokite ją 5 mm storio sluoksniu. Pažymėkite vienoje lakšto pusėje 6 cm diametro apskritimus (galite tai padaryti stikline). Padėkite ant kiekvieno maždaug po arbatinį šaukštelį abrikosų džemo. Uždenkite kita tešlos puse ir ta pačia stiklinaite išpjaukite apskritimus (stebėkite, kad džemas liktų viduryje apskritimo). Kruopščiai užspauskite kraštus. Paruoštas spurgas padėkite ant pašildytos ir išklotos kepimo popieriumi skardos ir palikite 15 min, kad pakiltų.

3. Tuo tarpu puode įkaitinkite aliejų. Spurgeles virkite iš abiejų pusių 5 minutes, kol jos įgaus auksinį gražų atspalvį. Išvirusias išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite ir sudėkite ant popieriaus, kad aliejus nubėgtų ir susigertų. Tuomet apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Patarimas

Spurgas užpildyti džemu galima ir jas jau išvirus. Džemą pakaitinkite, pertrinkite per sietelį ir sukrėskite į konditerinį švirkštą. Tuomet džemą sušvirkškite į išvirtos spurgos vidų.

Labai gražu, jei spurgas apvoliosite skirtingos spalvos glazūroje. Tam galite panaudoti vienai puselei balto, kitai – juodo šokolado glaistą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Klausimų sukėlė „Go Vilnius“ dirbančių vadovų skaičius: tokių – apie 50, o didžiausia alga beveik 10 tūkst. eurų (25)

Oficiali Vilniaus miesto plėtros agentūra „ Go Vilnius “ nustebino ten dirbančių vadovų...

„Simpsonai“ numarino 34 metus figūravusį personažą: gerbėjai liko priblokšti

Sekmadienio vakarą ilgametis „Fox“ animacinis serialas „The Simpsons“ („ Simpsonai “)...

Karas Ukrainoje. Ukrainai pavyko Maskvoje sunaikinti Rusijos gynybos ministerijos sraigtasparnį Ka-32 Zelenskis: Rusija perėmė iniciatyvą, kol JAV delsė teikti paramą

Ukrainos žvalgybos pareigūnams (GUR) pavyko Maskvoje sunaikinti rusų sraigtasparnį Ka-32. Šis...

SuTaupyk

Riešutų kremo verslą vystantis Mindaugas: įsigijome jį su užsidegimu kurti

Prekių ženklą „Sviestas sviestuotas“ puikiai žino mėgstantys riešutų kremą. Jį prieš...