aA
Praėjusią savaitę operacijų sistemos „SkyOS“ kūrėjai paskelbė, nuo šiol „SkyOS“ bus suderinta su daugeliu „Linux“ programinių priedų. Tam nereikės specialių kompiliatorių, nes į sistemą įdiegta speciali programa, leidžianti dirbti su paleidžiamosiomis *.ELF formato bylomis.
Kaip pabrėžė vienas pagrindinių sistemos kūrėjų Robertas Szeleney, suderinamumas su „Linux“ – tik pirmasis žingsnis. Ateityje „SkyOS“ ketinama visiškai suderinti su operacijų sistemos „MS Windows“ programomis.

R.Szeleney pradėjo “SkyOS“ kūrimą prieš keletą metų. „Pamenu, jog norėjau parašyti sistemos užkrovimą valdančią programą. Viską pabaigiau per vieną dieną, todėl pamaniau, kodėl gi neįdiegus keleto papildomų funkcijų naująjį kūrinį. Taip gimė „SkyOS“ 1.0 versija, parašyta asembleriu“, - pasakoja sistemos kūrėjas. „SkyOS“ 1.0 pasirodė 1996 metais, o po dviejų metų pasirodė sistemos versija, parašyta C kalba.

Rimta operacijų sistema galima laikyti tik „SkyOS“ 3.0 versiją, kuri buvo sukurta iš naujo, o ne redaguotos ankstesnės sistemos versijos. Ji palaiko žymiai daugiau įvairių įrenginių, taip pat turi grafinę terpę. „SkyOS“ išeities kodai, skirtingai nei „Linux“, nėra žinomi plačiajai visuomenei, jos kūrimu užsiima gana siauras ratas žmonių.

Daugelis kompiuterių vartotojų be „MS Windows“ išvardintų dar kelis operacijų sistemų pavadinimus. Tuo tarpu, šiuo metu jas greičiausiai reikėtų skaičiuoti ne dešimtimis, o šimtais. Aktyviai kuriamos tokios sistemos, kaip „Clicker32”, „RDOS“, „ModulOS”, „ZealOS“, „OppcOS“, „Odin“, „Cerafix“, „ROME“, „GazOS“, „ChaOS“, „Brix“, „GeekOS“ ir dar daugybė kitų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0