aA
Šį apkepą galima kepti ne tik su vyšniomis, bet ir su trešnėmis, avietėmis, gervuogėmis arba serbentais. Tik cukraus reikia įberti pagal skonį, nes ne visos uogos vienodai saldžios.
Vyšnios
Vyšnios
© Corbis/Scanpix
4 porcijos















2 šaukštai sviesto,
140 g apvaliagrūdžių ryžių,
1/4 šaukštelio druskos,
3/4 1 pieno,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
žiupsnelis cinamono,
500 g vyšnių arba trešnių,
4 šaukštai vyšnių likerio,
1 pakelis vyšnių pudingo,
25 g skaldytų migdolų.

Gaminame:

1. Ryžius nuplikykite karštu vandeniu, nuvarvinkite ir pakepinkite su sviestu. Pagardinkite druska, įpilti 1/4 l karšto vandens ir 20 minučių troškinti uždengtame puode.

2. Pieną užvirinkite, supilti į ryžius ir nuolat maišant troškinkite, kol suminkštės.

3. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vanilinu cukrumi ir cinamonu iki standžių putų. Vyšnias išgliaudykite.

4. Į ryžius sukrėskite kiaušinių plakinį, lengvai išmaišyti. Masę sukrėskite į sviestu išteptą karščiui atsparų indą ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Pakepus 15 kepimo minučių ant viršaus sudėkite vyšnias, apibarstykite migdolų drožlėmis ir baikite kepti (dar 10-15 min).

5. Vyšnių pudingą paruoškite kaip nurodyta ant pakelio, tik įpilkite daugiau skysčio, kad išeitų skystesnis, supilkite vyšnių likerį ir gerai išmaišykite. Padažą galima paruošti ir iš vyšnių kompoto ar sulčių, sutirštinus jį krakmolu ir pagardinus norimais priedais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0