aA
Valdančiojo Liberalų sąjūdžio rinkimų sąrašą sostinėje ir toliau drasko politinės audros. Į vieną šio sąrašo lyderių – Vidmantą Martikonį – pastaruoju metu lekia ir konkurentų, ir bendražygių strėlės, rašo „Lietuvos rytas“.
Politikui – ir saviškių, ir konkurentų kirčiai
© A.Solomino nuotr.

Šiomis dienomis teisėsaugos institucijos sulaukė kelių kreipimųsi ištirti V.Martikonio veiklą. Politiką Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) ir Generalinei prokuratūrai apskundė Seimo krikščionių frakcija. Tarp V.Martikoniui metamų įtarimų – tai, kad jam priklausiusi ir dabar jau bankrutavusi įmonė „Termesta” esą naudojosi sklypu strateginėje sostinės vietoje, tačiau nemokėjo jokio nuomos mokesčio. Kitas kaltinimas – įmonės, susijusios su V.Martikoniu, gavo iš grupės ICOR – buvusios „Rubicon Group” – bendrovės „Bionovus” daugiau nei pusę milijono litų už menkaverčius kranus, stovėjusius Vilniaus šilumos tinklų teritorijoje. Krikščionių frakcijos nariai teigia, kad tai primena reketavimą, už kurį savo sąskaitomis už šildymą esą sumoka miesto gyventojai.

Šie kaltinimai – ne vieninteliai nemalonumai, kurie prieš rinkimus užgriuvo vieną sostinės liberalų lyderių. Dėl V.Martikonio nerimsta aistros ir pačios partijos viduje. Į viešumą liberalų rietenos išsiveržė formuojant partijos rinkimų sąrašą Vilniaus mieste. Kai kurie šio sąrašo kandidatai liberalų vadovams nusiuntė laišką, kuriame V.Martikonis yra kaltinamas užgrobęs valdžią partijos sostinės struktūrose.

Partijos narė ir kandidatė į sostinės tarybą, Liberalų sąjūdžiui atstovaujančio Seimo nario Gedimino Navaičio padėjėja Karolina Lukaševičiūtė tuomet tvirtino, jog V.Martikonis pasistengė, kad sąrašo viršuje ir pirmajame penketuke būtų tik jam lojalūs ir su juo susiję asmenys.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

FNTT visoje Lietuvoje atliko 40 kratų: dėl galimai apgaule įgytų 4 mln. eurų – įtarimai 9 asmenims (7)

Devyni asmenys įtariami apgaule galėję įgyti per 4 mln. eurų Europos Sąjungos ( ES )...

Iš Grybauskaitės – įspėjimas dėl JAV rinkimų baigties papildyta (4)

Artėjant šalies vadovo rinkimams , kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė tikina...

Netikėtai mirusio Pauliaus Jaskūno gedi bičiuliai ir kolegos: dalijasi jautriais prisiminimais

Po sukrečiančios žinios apie garsaus bosisto Pauliaus Jaskūno mirtį, jo artimi žmonės, kolegos...

Atamanas po revanšo prieš „Maccabi“ pramušė dugną: noriu, kad į Eurolygą grįžtų Rusijos klubai (16)

Atėnų „Panathinaikos“ pasinaudojo tuo, kad Tel Avivo „Maccabi“ neturėjo savo lyderio Wade'o...