aA
Klausimas

Laba diena.

Nutariau ir aš pasikonsultuoti su jumis. Problemos gena viena kitą.

Maždaug prieš pusantrų metų ginekologė pamatė, kad ant gimdos kaklelio yra polipų. Juos išoperavusi kita gydytoja pasakė, kad tai buvo ne polipai, o kažkokios ataugėlės. Gimdos kaklelio žaizdelė yra įgimta, ją ilgai gydė kažkokiais vaistais (sutepinėjo kaklelį), kol galiausiai uždegino. Visgi mažytė žaizdelė yra iki šiol. Po kiek laiko rado chlamidijų. Jas išsigydžiau. Toliau sekė uždegimas (per daug leukocitų), dar vėliau - „grybai“.

Kiek galima? Iš kur visa tai? Ar taip ir turėsiu visa gyvenimą gydytis vienokias ar kitokias ginekologines ligas? Išskyros visada gana gausios, balkšvos. Dar seniau gydžiausi pienligę, įvairius uždegimus. Kelis metus gėriau kontraceptines tabletes Triregol (išbandžiau ir kitų, bet geriausiai tiko šios), neseniai jas pakeičiau į Gracial. Jau penkeri metai turiu vieną partnerį, tad partnerių keitimas ar pan. tikrai nėra mano ligų ligelių priežastis. Vaikinu visiškai pasitikiu.

Patarkite. Iš anksto dėkoju. Gustė.

Atsakymas

Jeigu ką nors išoperuoja, nugnyba ar ištraukia - reikalingas histologinis ištyrimas. Tada diagnozė aiški. Pas mus dažnai nupjauna ir išmeta. O kai kyla neaiškumų , tik tada pradeda ieškoti galų. Aiškinkitės su savo gydytoju, kad tiksliai pasakytų , kas tai buvo.

Jeigu turite tik vieną partnerį , tai chlamidijų neturėtų ir būti. Tai liga , kuri plinta tik lytiniu keliu. Grybelio priežasčių gali būti daug.

Dėl gimdos kaklelio Jums patarčiau atlikti PAP tyrimą. Jeigu šis tyrimas bus geras, galite būti rami. Mūsiškiai gydytojai pridegina ir vėžį.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0