aA
Koks ruduo be kvepiančių obuolių pyragų? Siūlome išbandyti naują receptą.
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas
© Corbis/Scanpix

Dvylikai porcijų jums reikės:

Tešlai –

125 g sviesto,
250 g miltų,
1 valg. šaukšto cukraus,
1 žiupsnelio druskos.

Įdarui –

500 g obuolių,
2 valg. šaukštų citrinų sulčių,
100 g cukraus,
1 valg. šaukšto miltų,
1 arbat. šaukštelio cinamono,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
1 valg.šaukšto tirpinto sviesto.

Trupinėliams ir glazūrai –

60 g sviesto,
90 g miltų,
60 g cukraus,
pusės arbat. šaukštelio malto cinamono,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
150 g cukraus pudros,
2 valg. šaukštų citrinų sulčių.

Kambario temperatūros sviestą išsukite su keturiais šaukštais karšto vandens, kol gausis vientisa masė. Suberkite miltus, cukrų, druska ir užminkykite tešlą. Tešlą sukočiokite į rutulį ir suvyniokite į skaidrią polietileno plėvelę. Vienai valandai padėkite tešlą į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Obuolius nulupkite, supjaustykite į keturias dalis ir pašalinkite sėklas. Obuolių minkštimą supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis. Obuolių skilteles sumaišykite su cukrumi, cinamonu, žiupsneliu tarkuoto muskato riešuto ir lydytu sviestu.

Tešlą iškočiokite ir perkelkite į riebalais suteptą išardomą kepimo formą. Ant tešlos vientisu sluoksniu iškrėskite įdarą.

Iš sviesto, miltų, cukraus, cinamono ir žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto pagaminkite tešlos trupinėlius ir jais apibarstykite obuolius. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 60 minučių. Po to pyragą iš orkaitės išimkite ir atvėsinkite. Cukraus pudrą sumaišykite ir citrinų sultimis ir gautu mišiniu apliekite pyragą.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0