aA
Antradienį bendrovė „nVidia“ pristatė antros kartos AMD platformai skirtą mikroschemų rinkinį „nForce“, kodiniu pavadinimu „Crush 18“. Jis skirtas tiek pigiems asmeniniams kompiuteriams, tiek ir brangioms sistemoms.
"nForce2"
„nForce 2“ sudaro 4 pagrindinės dalys: dvi „nVidia“ daugialypės terpės apdorojimo procesorių („Media Communications Processor“) versijos, bei atnaujinti sisteminio procesoriaus („System Processor Platform“, SPP) ir integruotos grafikos („Integrated Graphics Platform“, IGP) platformų šiaurinio tilto lustai.

Taip svarbi yra „Dual DDR“ technologija – iš esmės atnaujintas „TwinBank“ dvigubos atminties valdiklis. Ji suderinta su 400 MHz spartos DDR atmintimi. „nForce 2“ taip pat palaiko 200, 266 ir 333 MHz taktiniu dažniu veikiančią DDR SDRAM atmintį – iš viso iki 3 GB. Nauja architektūra ir spartesnė 400 MHz atmintis sąlygoja puikų informacijos pralaidumą – iki 6,4 GBps (gigabito per sekundę), tuo tarpu, kai pirmos kartos „nForce“ – 4,2 GBps. „nForce 2“ dalis jungia 800MBps „HyperTransport“ magistralė. Lustų rinkinys palaiko USB 2.0, ATA-133, IEEE 1394 sąsajas.

„nForce“ turi ne tik įprastą MCP („Multimedia Communications procesor“) valdiklį, bet ir bendrovės „3Com“ sukurtą 10/100 Ethernet valdiklį. Jie gali veikti atskirai, todėl kompiuteris gali veikti kaip šakotuvas. Šia funkcija „nVidia“ orientuojasi į mažų verslo ar namų tarnybinių stočių, galinčių „dalintis“ plačiajuosčio ryšio kanalu su kitais kompiuteriais, rinką.

„nForce 2“ mikroschemų rinkinys bus montuojamas „Microsoft Xbox“ žaisimų kompiuteryje, tiksliau namų kompiuteryje, kaip jį apibūdina gamintojai. Antros kartos „Xbox“ turėtų tapti ne paprastu žaidimu kompiuteriu, o pilnaverčiu naršymo internete, garso ir vaizdo bylų apdorojimo įrenginiu.

„GeForce 4 MX“ grafinis procesorius pagerins „Xbox“ grafinę posistemę – juk vis dėlto tai ir žaidimų kompiuteris. O „Dolby Digital“ sistema pavers kompiuterį pilnaverčiu namų kino komplekto pakaitalu.

Asmeniniams kompiuteriams skirta „nForce 2“ versija pasirodys ateinantį mėnesį. Ją iš karto savo gaminiuose ketina pradėti montuoti tokios bendrovės, kaip „Asus“, „Chaintech“, MSI, „ABIT“, „EPoX“ ir „Leadtek“.

„nVidia“ tikisi, kad pagrindines plokštes su naujuoju mikroschemų rinkiniu pasirinks daugiau pagrindinių asmeninių kompiuterių gamintojų, nei rinkosi pirmąją „nForce“ versiją. Tačiau, taip pat pripažįstama, jog kol didžioji dalis AMD sistemų bus gaminama nežinomų bendrovių, prekyba „nForce 2“ nebus labai sėkminga.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0