aA
Dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio sesuo Neringa Venckienė prašo išskirtinio dėmesio kol kas jos globojamai mergaitei – teisėja kreipėsi į prezidentę, generalinį prokurorą, vaiko teisių specialistus ir į televizijas, prašydama tiesiogiai transliuoti mergaitės perdavimą jos motinai Laimutei Stankūnaitei.
Neringa Venckienė, Aidas Venckus
Neringa Venckienė, Aidas Venckus
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Kauno apygardos teismo teisėja nori, kad vaiko perdavimą tiesiogiai transliuotų „Lietuvos televizija, TV3, LNK ir kitos televizijos“.

Savo rašte N. Venckienė nurodo, kad „iki šiol nesu informuota apie mažametės perdavimo tvarką ir procedūrą“, o teismas yra leidęs prievarta (pašalinant kliūtis perduoti mergaitę motinai) paimti mažametę iš jos buvimo vietos.

„Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat yra pabrėžusi, kad svarbiausia – vaiko interesai, prievarta prieš vaiką negalima“, – Kauno apygardos teismo teisėja pažymi, kad kovo 23 d. antstolei Sonatai Vaicekauskienei vykdant Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą mažametė „ne tik buvo sužalota fiziškai, ką nustatė atvykęs teismo medicinos specialistas, bet ir patyrė didelę psichologinę traumą“.

„Esu mergaitės globėja, visapusiškai atsakinga už vaiko gyvenimo kokybę, už jos saugumą, saugojimą nuo galimų neigiamų veiksnių, taip pat privalau tuos neigiamus poveikius ir situacijas numatyti iš anksto, prognozuoti ir taip apsaugoti mergaitę nuo galimų pavojų, siekdama išsklaidyti bet kokias savo ir visuomenės abejones dėl galimo prievartos vartojimo prieš mano globojamą mergaitę jos paėmimo-perdavimo metu, kreipiuosi į Jus ir REIKALAUJU, kad visą visuomenę ne vienerius metus jaudinantis įvykis – mano globojamos mažametės mergaitės paėmimas-perdavimas – būtų atliekamas TIESIOGINIAME TELEVIZIJŲ ETERYJE“, – rašte teigia N. Venckienė.

Pasak jos, tik tiesiogiai fiksuojant mergaitės perdavimą būtų galima užtikrinti pareigūnų veiksmų teisėtumą. „Demokratinė visuomenė turi teisę žinoti ir tiesiogiai dalyvauti mergaitės paėmime-perdavime, – įsitikinusi laikinoji globėja. – Užtikrinkite, prašau, pagrįstų ir teisėtų visuomenės lūkesčių įgyvendinimą – teisėsaugos pareigūnų atliekamų veiksmų viešumą ir skaidrumą“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0