aA
Kompanija „nVidia“ greičiausiai yra artima „Advanced Micro Devices“ partnerė, kadangi jau ne pirmą kartą pirmoji paskelbia apie naujus AMD mikroprocesorius. Prieš kurį laiką „nVidia“ generalinis direktorius pranešė, jog AMD ketina gaminti 333 MHz magistralę palaikančius procesorius, pavadintus „Thoroughbred B“. Praėjusią savaitę „nVidia“ atstovai pradėjo kalbėti apie 400 MHz magistralės „Athlon“ lustus.
"nForce2"
„Comdex Fall 2002“ parodoje „nVidia“ demonstravo DDR 400 atmintinę, suderintą su 400 MHz magistralę palaikysiančiais AMD procesoriais, žinomais kodiniu „Barton“ pavadinimu. Pasak gamintojų, ši lustų kombinacija užtikrins nuo 15 iki 20 proc. didesnį darbo našumą.

Naujieji „Athlon“ serijos procesoriai turės 512 kilobaitų dydžio antrojo lygmens spartinančiąją atmintį. Spėjama, kad šie, puikiai su „Intel Pentium 4“ mikroprocesoriais konkuruosiantys lustai pasirodys šių metų pabaigoje arba pirmajame 2003 metų ketvirtyje.

Ruošiami išleisti AMD procesoriai bus puikiai suderinti su „nForce 2“ platforma, tačiau, manoma, kad reikės atnaujinti kai kurių pagrindinių plokščių BIOS sistemą.

400 MHz sisteminė magistralė yra „paskutinė stotelė“ naudojant „EV 6 Alpha“ dizainą. Pernelyg jaudintis nevertėtų, kadangi AMD ruošia ir 64 bitų architektūros lustus, kurie ateinančiais metais konkuruos su „Intel Prescott“ procesoriais.

Kas liečia 32 bitų „Athlon“, reiktų paminėti, kad AMD specialistai sugebėjo pereiti nuo 0,25µ prie 0,13µ gamybos technologijos vos per porą metų, naudojant tą pačią mikroschemų architektūrą. Beje, procesorių jungtys buvo pakeistos tik du kartus.

Įdomu, ar „VIA Technologies“ atsižvelgs į konkurentų veiksmus ir pateiks spartesnius gaminius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0