aA
Savaitgalį Tėvynės sąjunga - krikščionys demokratai pagaliau pristatė savo Seimo rinkimų programą, kuri pavadinta „16-osios Vyriausybės programa”. Bene svarbiausia šio dokumento dalis – plačiai dėstoma, kokius kalnus nuvertė dabartinė, 15-oji, Vyriausybė. Tačiau kartu kai kurie dešiniųjų atstovai rinkėjams aiškina, kad jų partija atsakinga tik už savo ministerijas, o partneriai sužlugdė reformas, kurias turėjo atlikti savo ministerijose, rašo „Lietuvos rytas“.
M.Adomėnas apie koalicijos partnerių valdomas ministerijas: jų autonomija nepasiteisino
Andrius Kubilius, Eligijus Masiulis, Arūnas Valinskas ir Algis Čaplikas
© DELFI / Šarūnas Mažeika

„Mes neturėtume jaustis nepatogiai ir slėpti, ko nepavyko padaryti, nes yra sričių, kuriose nebuvo postūmių, ir labai aišku, kodėl nebuvo. Pirmiausia tai sritys, kurios atiteko koalicijos partneriams. Pavyzdžiui, valstybės valdymas ir biurokratijos suvaldymas – Vidaus reikalų ministerijos kompetencija. Čia nebuvo reikšmingų postūmių, nes ta ministerija nebuvo suinteresuota judėti į priekį. Tą patį galima pasakyti apie Aplinkos, Sveikatos apsaugos ministerijas”, – tokius akmenis į partnerių liberalcentristų daržą mėtė vienas konservatorių rinkimų štabo vadovų ir programos rengimo prižiūrėtojų, Seimo narys Mantas Adomėnas.

Jis taip pat aiškino, kad reikšmingų poslinkių nebuvo ir Liberalų sąjūdžio valdomos Teisingumo ministerijos srityje. M.Adomėno teigimu, tos pačios partijos valdoma Švietimo ir mokslo ministerija tik kitų partnerių skatinama atliko aukštojo mokslo reformą, bet mokyklų vertybinė ir kokybinė pertvarka taip ir nebuvo pradėta.

„Taigi tose srityse, kuriose dirbo ne mūsų žmonės, reikšmingesnių poslinkių buvo labai mažai. Ir, man atrodo, tai yra labai rimta pamoka ateičiai. Mūsų principas anksčiau buvo toks – kitos partijos ministrui premjeras paskiria savo viceministrą. To principo buvo atsisakyta ir leista dirbti autonomiškai. Ta autonomija nepasiteisino”, – dėstė M.Adomėnas.

Valdančiąją Permainų koaliciją sudaro TS-LKD, LiCS ir Liberalų sąjūdis.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0