aA
Kaip jau buvo pranešta, keletas „Linux“ distributorių ketina kurti bendrą „Linux“ versiją ir taip užtikrinti spartesnį operacijų sistemos tobulėjimą. Šios iniciatyvos nepalaikė „Linux“ ir „Unix“ rinkos lyderės, bendrovės „Red Hat“ ir „Sun Microsystems“.
Linux
„Linux“ gamintojai „Suse“, „TurboLinux“, „Caldera“ ir „Connectiva“ parėmė naują projektą, pavadintą „United Linux“. Operacijų sistema bus kuriama „Suse 8.0“ pagrindu ir remsis „Free Standards Group's Linux Standard Base“ kodu, kuris sukurtas „pingvino standartizacijai“. „United Linux“ ketina naudoti tokios kompanijos, kaip IBM, HP, „Dell“, „Borland“, „Computer Associates“ ir „Intel“. Operacijų sistema bus suderinta su 32 ir 64 bitų „Intel“ ir AMD procesoriais, taip pat su „Sun Sparc“ lustais, „IBM eServer“ sistemomis.

Žinoma, tiek gamintojams, tiek vartotojams norėtųsi, kad įvairios jau parašytos programos veiktų visose „Linux“ distribucijose, tačiau to dar reikės palaukti, kadangi šiuo metu naudojamos skirtingos dinaminės bibliotekos ar branduoliai, todėl nemažai programinės įrangos reikės perrašyti.

„Bus sukurta vieninga distribucija, turinti tokius pat įrankius, branduolį, dinamines bibliotekas ir įdiegimo programą“, - sakė IBM „Linux“ programinės įrangos padalinio vadovas Scottas Handy. „Tai turėtų sudominti ir atskirų programų kūrėjus. Taip bus užkirtas kelias bereikalingiems besidubliuojantiems programų tobulinimams.“

Kai kurie specialistai pasveikino naująjį gamintojų žingsnį. „Tokios bendrovės, kaip IBM ir HP mato „Linux“, kaip puikia alternatyvą „Unix“ sistemai“, - sakė kompanijos „Ovum“ analitikas Gary Barnettas. „United Linux“ padės didinti „Linux“ vartotojų skaičių.“

Tačiau kiti analitikai į naująjį projektą žvelgia ne taip optimistiškai, kadangi jame nedalyvauja „Red Hat“. „Operacijų sistemų suvienodinimas sveikintinas, kadangi veiks didesnė dalis programų, bus lengviau rašyti tvarkykles įrenginiams, tačiau šis projektas gali rimtai supriešinti „Sun“, „Red Hat“ ir kitas bendroves“, - sakė „Aberdeen Group“ atstovas Billas Claybrookas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0