Eurovizija tiesiogiai“ ir visos karščiausios naujienos vienoje vietoje – ČIA.

Švedijos policija tiria incidentą, susijusį su Joostu Kleinu „Eurovizijos“ dainų konkurse Malmėje. Apie tai praneša Nyderlandų žiniasklaida.

Oficialaus pranešimo iš konkurso organizatorių kol kas negauta, tačiau teigiama, jog „policija apklausia su incidentu susijusius asmenis, siekdama nustatyti, ar neįvyko nusikaltimas“.

Konkurso atstovas spaudai atsisakė atskleisti tų asmenų tapatybes.

„Delfi“ jau pranešė, jog 26 metų Nyderlandų atlikėjas Joostas Kleinas su daina „Europapa“ nepasirodė penktadienio popietės „Eurovizijos repeticijose.

Užsienio spauda rašo, jog atlikėjui nebus leista pasirodyti scenoje iki tolimesnio pranešimo. Jis nepasirodė ir repeticijoje, kur buvo skiriami komisijos balai. Taip pat straipsniuose teigiama, jog dainininkas galimai smurtavo prieš moterį. Informacija apie tai sklinda ir socialiniuose tinkluose, tačiau pats J. Kleinas, nei jo atstovai, kol kas nieko nekomentuoja.

Organizatoriai patvirtino, kad kol kas jis nėra diskvalifikuotas, vyksta tyrimas ir kol Nyderlandų atstovui neleidžiama pasirodyti scenoje, konkurse naudojamas jo pasirodymo įrašas iš antrojo pusfinalio, vykusio ketvirtadienį.

Užsienio žiniasklaida rašo, kad jam galimai gresia diskvalifikavimas dėl nederamo elgesio su Izraelio atstove ketvirtadienį vykusios spaudos konferencijos metu.

Esą Joost Klein buvo išgirstas spaudžiantis Izraelio konkurso dalyvę Eden Golan atsakyti į klausimą apie jos dalyvavimą, vykstant jos šalies konfliktui su Hamas.

„Šiuo metu tiriame incidentą, kuris yra susijęs su Nyderlandų atlikėju. Jis repeticijų nevykdys iki atskiro pranešimo, – sakė atstovas spaudai. – Šiuo metu daugiau komentarų neturime ir naujausią informaciją pateiksime vėliau“.

Pasigedo vieno lyderių

Finalo repeticijoje pasirodžius visoms dalyvaujančioms šalims žiūrovai pasigedo Nyderlandų pasirodymo. Vienu iš lyderių laikomas Joost Klein taip ir neužlipo ant scenos. Užkulisiuose tarp užsienio žurnalistų netrukus pasklido kalbos, esą atlikėjas galimai įsipainiojo į konfliktą ir dėl vykstančio tyrimo šiandien pasirodyti negalėjo.

Šis netikėtumas nuliūdino repeticiją stebėjusią publiką. Joost Klein komanda yra vertinama ir dėl puikios komunikacijos. Nyderlandų komanda labai ryški ne tik ant scenos, bet ir užkulisiuose. Jiems finale žadama aukšta vieta.

Čia galite pamatyti visų antrojo pusfinalio dalyvių pasirodymų ištraukas: