aA
Vilniaus griežtojo režimo kolonijos kaliniai pradėjo leisti laikraštį "Mūsų dienos". Jau pasirodė du laikraščio numeriai. Laikraštis turi redaktorių bei korespondentus: patys kaliniai ir rašo, ir redaguoja leidinį. "Mūsų dienos" platinamos nuteistųjų, skaito jas ir kolonijos darbuotojai. Ne tik skaito, bet ir interviu duoda.
Newspaper
  • Aktualijos
  • Pramogos

    Aktualijos

    Antrame laikraščio numeryje kolonijos medikės klausinėjamos apie maisto normas įkalinimo įstaigose, ar pakankamai nuteistieji gauna reikalingų maisto medžiagų: baltymų, angliavandenių, vitaminų, ką daryti, jei gauni sugedusį arba nešvarų maisto davinį ir t.t.

    Į klausimą, ar pagrįstai sklinda gandas, kad kaliniams vietoj cukraus dedamas techninis sacharinas, medikės atsako: "Ne, jokiu būdu. Tiek arbatžolės, tiek cukrus pilami į katilą stebint kolonijos kontrolieriui".

    "Mūsų dienose" rašoma, kad visiems opia tema dėl kolonijoje gaminamo maisto buvo nuspręsta kalbėti sulaukus daugybės nusiskundimų. Rašinio pabaigoje yra prierašas: "Rengdami šį straipsnį pastebėjome, kad mūsų maistas pagerėjo: arbata tapo saldesnė, košė - tirštesnė, sriuba ir kopūstai švaresni".

    Laikraščio leidėjai nerimauja, ar kaliniai pakankamai išprusę teisiškai. "Mūsų dienos" laisvės netekusiems skaitytojams teikia juridinę konsultaciją, aiškina jiems, kad AIDS ir narkomanija - tai XXI amžiaus rykštė, praneša naujieną iš Seimo apie Aloyzo Sakalo įregistruotas Pataisos darbų kodekso pataisas, "kuriomis siekiama palengvinti kalėjimuose sėdinčių asmenų gyvenimą" ir kt.

    Pramogos

    Laikraštyje yra sporto skyrelis. Jį perskaičius galima sužinoti, kad nuteistieji žaidžia krepšinį ir stalo tenisą. Metų pradžioje zonos gyventojai pradėjo rengti viktoriną "Žodžių mūšis".

    Nuteistųjų leidinyje rašoma, kad dėl viktorinai reikalingos įrangos buvo kreiptasi pagalbos į Arūno Valinsko firmą, bet "jie nepanoro padėti". Tada kaliniai patys pasigamino žaidimui reikalingus stendą ir pultą.

    Rašydami apie viktoriną "ėodžių mūšis" laikraščio korespondentai šmaikštauja: "Tai, kad mūsų žinios yra didelės ir įvairiapusiškos, galima spręsti iš atsakymų į klausimus, užduotus atrankiniame ture. Į klausimą apie pirmąją Amerikos sostinę pasigirdo tokie atsakymai: "Kanada, Vašingtonas, Florida".

    "Mūsų dienose" nuotaikingai pasakojama istorija, kaip susimušė du vyresnio amžiaus kaliniai: "...Telieka spėlioti, kokia priežastis juos paskatino, apsiginklavus atsuktuvu ir kėde, ryžtis tokiems žygdarbiams. Tačiau žmonės šneka... jog vienas senolis, parėjęs iš darbo, rado atkąstą dešrą, o kaimynas įtartinai ja kvepėjo".

    Laikraštyje yra ir astrologinių prognozių: "...Vakarais, mėnulio prieblandoje, gali kilti noras padainuoti. Vietoj to pabandykite parašyti laišką artimiesiems".

    Įvertink šį straipsnį
    Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
    (0 žmonių įvertino)
    0

    Top naujienos

    Ant ledo – kraujo klanai, butelių šukės ir įsilinksminęs Jasikevičius: penki ritulininkų nuotykiai Lietuvoje

    Pasų neturėję ir dėl to diskvalifikuoti konkurentai, dujų nuotėkis per varžybas, žiūrovus...

    10 metų pakeltose lysvėse daržininkaujanti Renata Ničajienė pasakė, ką jose auginti, o ko ne

    Į svetimą daržą paspoksoti mėgstantys internautai sutiks – Renatos Ničajienės pakeltos...

    Tokio savaitgalio laukėme jau seniai: viena diena bus ypač vasariška

    Šiandien mūsų šalies orus lems aukšto slėgio sūkurio vakarinė dalis.

    Motiejūno vedama „Monaco“ dramatiškai parklupdė Šaro „Fenerbahče“ (1)

    „Monaco“ su Donatu Motiejūnu dramatiškai atsitiesė Eurolygos ketvirtfinalio serijoje. Pirmame...

    Fausta Marija Leščiauskaitė. Rytinė kava iš Kalabybiškio miesto savivaldybės puodelio, garbės raštai ir 100 tūkstančių šokoladui Seime (8)

    „Mes čia jums tokią dovanėlę turime”, – išgirstu žodžius, kurie sukelia dejavu jausmą....

    Radinys Argentinoje nustebino paleontologus: tai – čakizauras, iki šiol neregėtas unikalios anatomijos padaras

    Argentinos paleontologai skelbia atradę naują vidutinio dydžio žolėdį dinozaurą – šie...