aA
Klausimas

Laba diena,

Norėčiau sužinoti, kokį kontracepcijos būdą patartina rinktis, jei kojų venos yra išsiplėtusios. Ar galima naudoti hormoninius kontraceptikus ir kokius reikėtų rinktis?

Ačiū

Atsakymas

Apie kontraceptikus ir venas jau buvo rašyta.

Šiuo metu nėra mokslinių tyrimų duomenų, statistiškai patikimai įrodančių, kad esant išsiplėtusioms kojų venoms negalima vartoti geraimųjų kontraceptikų, tačiau kiekvienu atveju reikia spręsti individualiai. Manoma, kad kartais išsiplėtusios venos gali sąlygoti didesnį giliųjų venų patologijos ar tromboembolinių komplikacijų pavojų.

Jūs privalote pasikonsultuoti su savo gydytoja, ji įvertins esamus venų pakitimus, išsiaiškins Jūsų darbo pobūdį (ar yra veiksnių, salygojančių dar didesnį venų išsiplėtimą arba trombembolijos pavojų - pvz., stovimas darbas), ar panašiomis ligomis sirgo Jūsų šeimos nariai.

Be gydytojo konsultacijos tikrai nepatatariu pradėti kontraceptikų vartoti. Jei gydytoja, įvertinus jūsų būklę, skirs kontraceptikus, rekomenduočiau preparatus su mažiausiomis estrogenų dozėmis (20mkg).

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0