aA
Klausimas

Gerb. Gydytoja,

Rašėte, jog pripažįstama, kad vartojant kontraceptikus makšties apsauga nuo grybelio gali sumažėti, nes makštyje gaminasi mažiau natūralios rūgšties. Ar tai priklauso nuo hormonų dozių ir pačių kontraceptikų sudėties?

Vartoju Mercilon. Trys - keturios savaites iš makšties negausiai teka bekvapis pienelis. Įtariu pienligę, nes esu ja sirgusi ir anksčiau, todėl galiu atpažinti simptomus.

Ar padėtis pasikeistų, pakeitus kontraceptikus, pvz. į turinčius didesnę estrogeno dozę, arba su kitu gestagenu?

Ačiū
Aiste

Atsakymas

Tiesa, kad kartais vartojant kontraceptikus ir sergant makšties grybeliu tikslinga vartoti kontraceptiką su šiek tiek didesne estrogeno doze. pvz. MERCILON būtų galima pakeisti į MARVELON (jame yra šiek tiek didesnė estrogeno dozė ir tas pats gestagenas, todėl organizmui nereikėtų taikytis prie kitos veikliosios medžiagos, kontraceptikas būtų geriau toleruojamas).

Tačiau jūs vartojate tikrai gerą kontraceptiką ir neatrodo, kad jums reikėtų jaudintis. Grybeliui būdinga į varškę panašios išskyros, kartu būna paraudimas ir perštėjimas lyties organų srityje. Negausios bekvapes skaidrios išskyros nėra grybelio požymis. Tokių išskyrų kartais atsiranda vartojant kontraceptikus, tai vadinama "leukorėja". Padidinus kontraceptikuose estrogeno dozę, jų gali dar padaugėti. Tikslesniam patarimui reikėtų apsilankyti pas gydytoją, kuris gali apžiūrėti ar esant reikalui paimti tepinėli ištyrimui.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Iš Grybauskaitės – įspėjimas dėl JAV rinkimų baigties papildyta (1)

Artėjant šalies vadovo rinkimams , kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė tikina...

Atamanas po revanšo prieš „Maccabi“ pramušė dugną: noriu, kad į Eurolygą grįžtų Rusijos klubai (5)

Atėnų „Panathinaikos“ pasinaudojo tuo, kad Tel Avivo „Maccabi“ neturėjo savo lyderio Wade'o...

Karas Ukrainoje. Žiniasklaida: JAV ruošia 6 mlrd. vertės karinės pagalbos paketą Ukrainai Ukraina atitraukia iš fronto amerikietiškus tankus „Abrams“

JAV ruošiasi paskelbti vieną didžiausių karinės pagalbos paketų Ukrainos istorijoje. Bendra jo...

Pomėgį pavertė sėkmingu verslu – per dieną sulaukia 300 klientų: turi gudrų planą ateičiai (2)

Nors Lietuvoje neturime kalnų ir uolų, užsiimti laipiojimo sportu gali kiekvienas. „Bonobo...