Tiems, kas nori pasigaminti ką nors šventiško, tačiau nemėgsta kepti tortų, siūlome paprastesnį variantą. Pasigaminkite šokoladinius triufeliukus - ir patys pasmaližiausite, ir turėsite kuo per Kalėdas užklydusį svečią pavaišinti.
Triufeliai
45 vnt.

Produktai:

150 g miltų, 4 arb. šaukšt. kepimo miltelių, 50 g cukraus, 2 pakeliai vanilinio cukraus, 4 valg. šaukšt. pieno, 10 lašų romo aromato arba 2 šaukštai romo, 50 g sviesto, 125 g aliejaus, 65 g cukraus pudros, 25 g kakavos miltelių, 1 kiaušinis, 75 g migdolų drožlių, 400 g juodo šokolado.

Gaminimas:

1. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, įlašinkite 4 lašus romo aromato ir supilkite pieną. Gerai išmaišykite ir sudėkite gabaliukais susmulkintą sviestą, viską sumaišykite, suvyniokite į plėvelę ir įdėkite atšaldyti 30 min.

2. Tešlai atvėsus, iškočiokite ją 4 mm sluoksniu ir formelės arba mažo stikliuko pagalba išpjaukite 45 apvalias formeles. Likusią tešlą supjaustykite juostelėmis ir kepkite viską 10 min 180º temperatūroje.

3. Sumaišykite augalinį aliejų, cukraus pudrą, kakavos miltelius, kiaušinį ir likusį vanilinį cukrų bei romo aromatą. Sutrupinkite į šią juostelėmis supjaustytą iškepusią tešlą bei migdolų drožles. Viską gerai išmaišykite ir sudėliokite krūvelėmis ant iškeptų tešlos apskritimėlių.

4. Ištirpinkite šokoladą ir glazūruokite juo kiekvieną triufelį.

Skanaus!

Gaminimui: 70 min;

Tešlos atšaldymui: 30 min;

Kaloringumas: 110 kkal / 1 porc.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

R.I.T.A. Gyvenimą pašventė Lietuvai, o dabar tenka kovoti dėl kompensacijų (248)

Iš Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų į atsargą savo noru išėjo apie 40...

Lietuviškas vanduo brangesnis dėl to, kad yra kietas (115)

Pakeisti visus vandens skaitiklius, kur kas dažniau juos metrologiškai tikrinti, o kartu ir didinti...

Gydytojas A. Unikauskas: storėjate ne tada, kai valgote riebiai (24)

„Nuo seno galvojama: valgysiu riebalus – storėsiu. Tai nelogiška. Juk visas maistas, kurį mes...

NT rinką gali ištraukti tik vienas dalykas (47)

Oficialiai šiemet užsieniečiams išduoda apie 9 tūkst. leidimų dirbti. Tai vienas didžiausių...

Galiūnas Ž. Savickas: vaikai turi žinoti, kokias „šiukšles“ į save kemša (36)

Stipriausiu planetos žmogumi tituluojamas Žydrūnas Savickas per savo 26-ių metų profesionalo...

Mažos valstybės „stebuklingas berniukas“ A. Merkel gali pridaryti rimtų bėdų (191)

Briuselis ir Berlynas tikrai nenorėjo tokio akivaizdaus Austrijos posūkio į dešinę. O austrai...

Didžiulio krokodilo viduje – šiurpus radinys (2)

Australijos pareigūnai antradienį aptiko žmogaus palaikus didžiulio krokodilo pilve; manoma, kad...

Ne pats geriausias pasirinkimas: 6 baldai, kurių dizaineriai negali pakęsti (23)

Jaučiatės pasirengę išleisti ganėtinai įspūdingą sumą naujiems baldams įsigyti? Tuomet...

Orai: geros naujienos – visą savaitę (6)

Po ypač malonaus pirmadienio šiluma bus mažesnė, tačiau artimiausiomis dienomis didesnių...

Vokietijos specialistų naudotų automobilių ataskaita: „Honda Accord“ po 100 tūkst. kilometrų (6)

DELFI su žurnalu „ Auto Bild Lietuva“ tęsia straipsnių seriją, kuriais kviečia skaitytojus...