aA
Klausimas

Gerb. gydytoja,

Prieš du mėnesius man įvyko persileidimas ir buvo padaryta abrazija. Medikai persileidimo priežasties nerado – pasakė, kad tai vadinama “gamtos klaida”. Nėštumas buvo 6 savaitės. Noriu paklausti, po kiek laiko galima vėl pastoti? Vaikučio labai noriu. Moterų konsultacijoje pasakė, kad galiu pastoti ne anksčiau kaip po 6 mėn., o gimdymo namuose (kur buvo daryta abrazija), gydytoja pasakė, kad užtenka sulaukti dviejų mėnesinių ir vėl galiu pastoti. Tik liepė gerti vitaminus visą šį laiką, sakė, galima gerti ir vitaminus nėščiosioms “Prenatal”. Tai po kiek laiko galima vėl pastoti?

Ačiū už atsakymą.
S.

Atsakymas

Nuomonių yra labai įvairių.Vieni rekomenduoja pastoti po 6 mėn., kiti po 2 -3 normalių ciklų. Kiti rekomenduoja panaudoti 3 mėnesius hormoninę kontracepciją po persileidimo ir tuoj pat bandyti pastoti. Po negimdinio nėštumo operacijos rekomenduojama pastoti kuo greičiau, kad nesusidarytų sąaugos mažajame dubenyje. Vitaminai prieš nėštumą ir viso nėštumo metu yra būtini. Tiksliai kada Jums pastoti aš negaliu nurodyti. Rekomenduoju nusistatyti visas lytiniu keliu plintančias infekcijas, kad gimdymo takai būtų švarūs, nes infekcija irgi gali sukelti persileidimus.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

FNTT visoje Lietuvoje atliko 40 kratų: dėl galimai apgaule įgytų 4 mln. eurų – įtarimai 9 asmenims (8)

Devyni asmenys įtariami apgaule galėję įgyti per 4 mln. eurų Europos Sąjungos ( ES )...

Iš Grybauskaitės – įspėjimas dėl JAV rinkimų baigties papildyta (9)

Artėjant šalies vadovo rinkimams , kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė tikina...