aA
Uždarius parduotuves SPAR bei "Rema 1000", tiekėjai ir kai kurios draudimo bendrovės bijosi nuostolių, o "Vilniaus prekyba" vis dar tikisi pelningo sandorio. Jau praėjusią savaitę "Baltic Food Lit" vienijamos SPAR ir "Rema 1000" parduotuvės buvo uždarytos. Parduotuvių tiekėjai išsigando dėl tinklo finansinės padėties - jiems gali būti negrąžinti pinigai už pristatytas prekes.
spar
© "Lietuvos žinios"
Lapkričio 1 d. buvo atleistas Estijos SPAR mažmeninės prekybos tinklo generalinis direktorius Guidas Pornitsas. Prasidėjo "Baltic Food Eesti" ir "Dagab Baltic Eesti" likvidacija.

Neatmetama galimybė, jog visose Baltijos šalyse esančias SPAR parduotuves galėtų perimti "Vilniaus prekyba". Nors teigiama, kad sandoris gali neįvykti, nes "Baltic Food" savininkai ruošiasi likviduoti SPAR parduotuvių tinklą. 70 proc. "Baltic Food" akcijų valdanti Norvegijos bendrovė "Selvaag Invest" teigia, jog yra nedaug galimybių gauti pelno iš mažmeninės prekybos Baltijos šalyse.

Daugiausia Baltijos šalyse SPAR parduotuvių yra Estijoje - 30, Lietuvoje - 25, Latvijoje - 6.

"Vilniaus prekybos" generalinis direktorius Ignas Staškevičius vakar LŽ sakė, jog jų prekybos tinklas svarsto galimybę įsigyti buvusių parduotuvių SPAR patalpas. I.Staškevičius minėjo, jog pasiūlymo dėl patalpų pirkimo "Vilniaus prekyba" laukia iš tinklo valdytojos Norvegijos bendrovės "Selvaag". "Galimi įvairūs variantai, tačiau mums nebūtina įsigyti visas parduotuves, vienos parduotuvės mus domina labiau, o kitos - mažiau", - LŽ teigė "Vilniaus prekybos" vadovas.

Buvo kalbama, jog SPAR prekybos tinklą gali perimti ir Švedijos bei Norvegijos koncernas "ICA Ahold", valdantis "Rimi" parduotuves. "Vilniaus prekybos" generalinis direktorius I.Staškevičius teigia manąs, kad minėtas koncernas nežada įsigyti SPAR.

"Nepriklausomai nuo to, ar įsigis SPAR parduotuves, ar - ne, "Rimi" vis tiek žada plėstis. Be to, yra ir kitų prekybos tinklų", - pažymėjo I.Staškevičius. Jo teigimu, jau greitai turėtų paaiškėti, ar "Vilniaus prekyba" sulauks pasiūlymo įsigyti SPAR parduotuvių tinklo patalpas.

"Jie negali ilgai laikyti uždarytų parduotuvių. Kuo ilgiau jos bus uždarytos, tuo labiau kris jų kaina", - savo nuomonę motyvavo "Vilniaus prekybos" generalinis direktorius.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Ant ledo – kraujo klanai, butelių šukės ir įsilinksminęs Jasikevičius: penki ritulininkų nuotykiai Lietuvoje

Pasų neturėję ir dėl to diskvalifikuoti konkurentai, dujų nuotėkis per varžybas, žiūrovus...

10 metų pakeltose lysvėse daržininkaujanti Renata Ničajienė pasakė, ką jose auginti, o ko ne

Į svetimą daržą paspoksoti mėgstantys internautai sutiks – Renatos Ničajienės pakeltos...

Tokio savaitgalio laukėme jau seniai: viena diena bus ypač vasariška

Šiandien mūsų šalies orus lems aukšto slėgio sūkurio vakarinė dalis.

Motiejūno vedama „Monaco“ dramatiškai parklupdė Šaro „Fenerbahče“ (1)

„Monaco“ su Donatu Motiejūnu dramatiškai atsitiesė Eurolygos ketvirtfinalio serijoje. Pirmame...

Fausta Marija Leščiauskaitė. Rytinė kava iš Kalabybiškio miesto savivaldybės puodelio, garbės raštai ir 100 tūkstančių šokoladui Seime (8)

„Mes čia jums tokią dovanėlę turime”, – išgirstu žodžius, kurie sukelia dejavu jausmą....

Radinys Argentinoje nustebino paleontologus: tai – čakizauras, iki šiol neregėtas unikalios anatomijos padaras

Argentinos paleontologai skelbia atradę naują vidutinio dydžio žolėdį dinozaurą – šie...