aA
Karamelinis obuolių pyragas
Karamelinis obuolių pyragas
© Corbis/Scanpix

10 porcijų obuolių pyrago jums reikės:

2,5 valg.šaukštų sviesto,
1 stiklinės cukraus,
1,5 kg obuolių,
šaukšto citrinos sulčių,
250 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
200 ml grietinėlės,
100 g cukraus,
tarkuoto šokolado.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Šaldytą sluoksniuotą tešlą išklokite ant stalo ir leiskite jau atitirpti.

Apvalioje keptuvėje, kurią galima būtų pašauti į orkaitę, įkaitinkite sviestą, supilkite cukrų ir pamaišykite, kol cukrus ištirps ir taps tiršta karamele.

Obuolius nuplaukite, nulupkite, kiekvieną obuolį perpjaukite į šešias skilteles, pašalinkite sėklas ir iš karto apšlakstykite citrinų sultimis, kad obuoliai nepatamsėtų. Obuolių skilteles išdėliokite į keptuvę su karšta karamele spiralės pavidalu arba ratu ir leiskite atvėsti.

Iš atšilusios tešlos išpjaukite apskritimą, didesnį nei keptuvė, kurioje kepsite. Uždėkite tešlą ant obuolių, kraštus užlenkite į vidų ir kepkite pyragą 20-25 minutes, kol tešla visiškai iškeps.

Išimkite pyragą iš orkaitės, leiskite jam truputėlį pravėsti, po to uždenkite padėklu ir apverskite taip, kad obuoliai atsidurtų viršuje.

Šaltą grietinėlę išplakite su cukrumi ir ja papuoškite pyragą. Apibarstykite tarkuotu šokoladu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0