aA
Klausimas

Prieš 5 metus gimdoje diagnozuota miomų mazgas, kuris vis didėja. Jokio gydymo, išskyrus kasmetinį pasitikrinimą pas ginekologą, neskiria. Vis siūloma atlikti gimdos ambraziją. Kas tai per tyrimas, ką jis parodo ir ar jis yra būtinas. Jeigu vis dėlto reikėtų atlikti šį tyrimą – kur jis atliekamas, kokia narkozė. Gal galima apsiriboti vietiniu nuskausminimu, kadangi gana blogai toleruoju bendrą narkozę.

Ačiū. Aistė.

Atsakymas

Gimdos abrazija - tai gimdos ertmės išvalymas specialiu instrumentu. Gauta medžiaga yra ištiriama ir pagal tyrimą yra skiriamas gydymas. Šį tyrimą galima atlikti ir privačioje, ir valstybinėje įstaigoje. Šiuolaikinė intraveninė nejautra yra labai ištobulėjusi, todėl pašalinių reakcijų beveik nėra. Atlikti abraziją su vietiniu nuskausminimu yra skausminga.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0