Beprotiška, veiksmo pripildyta kova Las Vegase užtruko visus 12 raundų, tačiau E. Stanionis užtikrintai triumfavo vienbalsiu teisėjų sprendimu (117:11, 118:110, 119:109).

Tai buvo 15-oji lietuvio pergalė profesionaliame bokse, o pralaimėjimų jis vis dar nepatyrė. Primename, kad E. Stanionis yra pirmasis lietuvis istorijoje, kuriam pavyko iškovoti vienos iš pagrindinių profesionalaus bokso organizacijų čempiono diržą, o sekmadienį jis tapo ir pirmuoju, kuriam pavyko tokį titulą apginti.

„Aprudijimas – jis tikras. Visgi du metai be kovų, buvo taisytinų detalių, tačiau kitą kartą būsiu geresnis“, – palikdamas areną gera nuotaika kalbėjo pasaulio čempionas.

Kovos statistika rodo, jog kaunietis atliko 771 smūgį, o jo varžovas net 802 (pataikė 205 – 25,6 proc. taiklumas), tačiau nugalėtojas gerokai tiksliau rinkosi, kada smūgiuoti ir tai darė akcentuotai (pataikė 316 – 41 proc. taiklumas).

Per raundą E. Stanionis vidutiniškai atliko po 11 tikslių „jab’ų“, o tai ir buvo pagrindinis jo ginklas siekiant pakeltos rankos, kuriuo jis naudojosi nuo kovos pradžios iki galo. Lietuvis pataikė 136 tiesius smūgius iš 359 mestų (37,9 proc.), o G. Maestre šiuos smūgius atliko vos 18,9 proc. taiklumu (53 iš 280).

E. Stanionis paskutinį kartą kovėsi 2022 m. balandį, kai skirtingu teisėjų sprendimu nugalėjo Radžabą Butajevą ir iškovojo anksčiau minėtą WBA „reguliariojo“ pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono diržą.

Eimantas Stanionis švenčia pergalę

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)