aA
Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė įsitikinusi, kad mažametei Laimutės Stankūnaitės dukrai ilgą laiką bus reikalinga policijos apsauga.
Edita Žiobienė
Edita Žiobienė
© DELFI / Šarūnas Mažeika

„Mes matysime, kiek to reikės, bet manau – ilgą laiką to reikės. Pažiūrėkite, ką žmonės daro – taigi natūralu, kad sužinos, kur vaikas, tai natūralu, kad pradės jį plėšti“, – specialiojoje „Lietuvos ryto televizijos“ laidoje ketvirtadienį sakė E. Žiobienė.

Pasak jos, situacija Garliavoje, kai prie mergaitės namų buvo įsikūrę nepažįstami žmonės, buvo nenormali.

„Tai yra žmonės, kurie nesusitaiko, kad vaikui pirma teisė yra gyventi su mama, – sakė Vaiko teisių apsaugos kontrolierė. – Jeigu mamai nėra už ką riboti teisių, o mamai nėra už ką riboti, tai ji yra mama, kaip ir visos kitos mamos. Tačiau yra žmonių, kurie mano kitaip, kurie nežinodami faktų, nežinodami tikrų aplinkybių leidžiasi manipuliuojami ir – gi – laksto iš paskos“.

Tiesa, ji pripažino, kad Lietuva yra maža šalis, „aišku, čia labai sunku pasislėpti“.

Vis dėlto, Vaiko teisių apsaugos kontrolierė įsitikinusi, kad valstybė mergaitei užtikrins visas vaikui reikalingas gyvenimo sąlygas.

„Pirmas dalykas, mergaitei tikrai reikės psichologinės pagalbos ir tą tarnybos yra pasiruošusios suteikti, – sakė E. Žiobienė. – Ir mamos, ir mergaitės santykiuose iškils įvairių problemų, nes lig šiol psichologai labai aiškiai buvo konstatavę, kad mergaitė auginama egocentriška asmenybė, jai nėra taikomi jokie reikalavimai kaip vaikui - ką turėtų vaikas mokėti daryti ir taip toliau. Todėl natūralu, kad jeigu mama pradės reikalauti iš vaiko – kaip ir kiekviena mama sakys „vaikeli, dantis valytis, praustis“ ir taip toliau, natūralu, iškils kažkokių problemų,– tam irgi yra pasiruošę padėti specialistai“.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė tikisi, kad bus įvertinti asmenų, globojusių mergaitę, veiksmai.

E. Žiobienė LTV specialiojoje laidoje prisipažino, kad apie ketvirtadienio rytą planuojamą surengti operaciją Garliavoje iš anksto nieko nežinojo – esą jai apie tai ketino pranešti dar trečiadienį, bet ji buvo užimta ir negalėjo atsiliepti į telefono skambučius. Kad mergaitę nuspręsta paimti iš laikinosios globėjos, kontrolierė sužinojo tik ryte, pamačiusi tiesioginę transliaciją iš Garliavos.

“Įrodymų, kad blogai elgėsi mama, nėra. Dėl to ir buvo atmesti visi skundai mamos atžvilgiu”, - komentavo E. Žiobienė.

E. Žiobienė taip pat priminė, kad kol vaikas nėra sulaukęs 18 m. galima iš naujo kreiptis į teismą dėl nepilnamečio gyvenimo vietos paskyrimo.

Vaikų teisių kontrolierė pripažino, kad šiandien įvykusi drama - bene pirma Lietuvos istorijoje, kai vaiko paėmimui buvo reikalingas teismo sprendimas dėl antstolio.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Mokslininkai išrado naują būdą diagnozuoti tris pavojingiausias vėžio formas – užteks tik vieno kraujo lašo

Naujausių tyrimų metu paaiškėjo, kad netrukus bus galima tiksliai ir itin greitai nustatyti tris...

Rūta dirbo kineziterapeute net penkerius metus, kol nusprendė kardinaliai pakeisti savo kelią – nieko nedaryčiau kitaip

Rūta Tamošauskaitė-Zubienė, IT įmonės „ Cognizant “ jaunesnioji testuotoja, prieš ateinant...