aA
„Už ką balsuoti rinkimuose?“,- dažnas klausia bičiulio. Artėjant Seimo rinkimas šis klausimas vis dažniau šmėžuoja interneto platybėse. „Nėr už ką balsuoti…“,- numykiama vis garsiau. Nejaugi esame tokie abejingi, kad net neketiname stebėti savo „išrinktųjų“ pažadų, kalbų, darbų..?
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Kitoje „barikadų“ pusėje – kaip iš gausybės rago prieš rinkimus pasipylusios partijos. Dalyvaujančių rinkimuose – jų 21. Kaip kokioj aukštojo mokslo mokykloje, stojant į prestižinę specialybę – 11 kandidatų į vieną Seimo nario vietą. Ir kaip niekad daug teisėsaugos akiratyje atsidūrusių politikų. Ką pasirinkti..? Čia norėtųsi pasiremti „aštriadantės“ Rūtos Grinevičiūtės pastebėjimais: „Padorių, politines pažiūras turinčių politikų yra, tačiau rinkiminiai melai neleidžia jų išgirsti ir išklausyti“. Kviečiame išklausyti Liberalų sąjūdį.

Liberalai be kabučių

Liberalų sąjūdis įsikūrė 2006 m. Grupė veiklių, abejotinais darbais rankų nesusitepusių politikų suvienijo jėgas ir įkūrė partiją, kuri atitiktų žmonių reikalavimą moraliai ir atvirai politikai. Energingi, veržlūs, profesionalūs politikai įkūrė Lietuvos Respublikos Liberalų sąjūdį.

Šiandien vadintis liberalu – solidu. Todėl yra daug partijų su šiuo žodžiu pavadinime, tačiau būti liberalu reiškia ir prisiimti atsakomybę. Kaip tik to partijos bijo. Vieni buvo liberalai, bet tapšnojantys. Antrų idėjas ištrynė priešdėlis „social-“. O treti valdžiai imti sudarė liberalizmo, centrizmo ir kriminalinių nusikaltėlių aljansą. Dalinė tiesa ir sąlyginė laisvė mums nėra vertybės. Mes vieninteliai esame liberalai, niekada nesidangstėme ir tuo didžiuojamės. Esame dešinieji – be išlygų. Liberalai be kabučių.

Po daugiau nei dvejų metų savo veiklos ir šiandien Liberalų sąjūdis išlieka bene vienintele politine jėga, kurios sąrašuose nėra korumpuotų, už „gerus darbus“ teistų asmenų ir tragikomiškų šou atstovų. LR Liberalų sąjūdžio šerdis – jauni, veržlūs ir patyrę politikai. Tuo tarpu mūsų jėga – gausus ratas konkrečių sričių specialistų, ekspertų, visuomenininkų.

LR Liberalų sąjūdžio siekiai valdant valstybę

Nuo pat įsikūrimo pradžios iki šiol svarbiausi Liberalų sąjūdžio veiklos siekiai išlieka tie patys: teisinga, išsilavinusi ir pasiturinti Lietuva.

Būsimo Seimo darbe Liberalų sąjūdis siūlo valstybės pastangas sutelkti į tas visuomenės gyvenimo sritis, kurių pokyčiai skatintų žmonių gerovės augimą, užtikrintų žmonėms kokybiškas viešąsias paslaugas, stiprintų mūsų šalies konkurencingumą. Kaip svarbiausios numatomos valstybės išlaidų, biurokratijos ir mokesčių mažinimo, švietimo ir sveikatos apsaugos reorganizavimo bei kitos priemonės šiam siekiui įgyvendinti.

Kodėl Liberalų sąjūdis..?

Buvome pirmieji, kurie pasakėme, kad mažesni mokesčiai kuria žmonių gerovę. Pralenkėme laiką – reikėjo ilgų metų, kol lėtapėdė valdžia tai suprato.

Buvome pirmieji, kurie aštriai sukritikavo ir pasiekė, kad rentos Seimo nariams nebūtų skirtos.

Buvome pirmieji ne tik prakalbę, bet ir parengę įstatymų pataisas, kad Lietuvoje būtų pereita prie profesionalios karo tarnybos. Po šešerių metų darbo šiandien matome savo siekių rezultatus – jau nuo rugsėjo 15 d. karo prievolės Lietuvoje nebėra.

Buvome pirmieji, kurie pasiūlė programinį biudžetą – dabar visos partijos dėl to sutinka.

Buvome pirmieji, kurie garsiai paskelbė, kad šeimos koncepcija suskaldys visuomenę ir paskatins diskriminaciją. Būtent taip ir atsitiko. Dabar mūsų tikslas – padaryti viską, kad šis dokumentas būtų atšauktas.

Mes pirmieji pasiūlėme pertvarkyti aukštąjį mokslą taip, kad diplomas reikštų ne popierių, o kompetenciją.

Taigi, galime drąsiai sakyti, jog Lietuvos Respublikos Liberalų sąjūdis yra balsas tų, kurie eina į priekį. Todėl šiandien žiūrėdami tiesiai kiekvienam lietuviui į akis, kviečiame visus piliečius dalyvauti 2008 metų Seimo rinkimuose ir prie balsadėžės nesvyruojant savo balsą atiduoti tik tai partijai, kuri iš tiesų yra verta Jūsų pasitikėjimo.

Esame įsitikinę, kad Liberalų sąjūdis – patraukliausias tiems, kurie pavargę nuo valdančiųjų veidmainystės ir nori geresnių sąlygų verslui, nori daugiau uždirbti, gauti geresnį išsilavinimą, kokybiškesnes sveikatos apsaugos paslaugas.

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis – bene vienintelė alternatyva atvirai, laisvai asmenybei, kuri galbūt ir nusivylusi politika, tačiau supranta, kad Lietuvos politiką iš bedugnės į viršų pakylėti gali tik nauji veržlūs ir energingi žmonės, kurių sąmonė neužteršta. Tokie – be kabučių ir neteisti už „gerus darbus“ esame mes – Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0