aA
Savo dukros niekaip atgauti negalinčios Laimutės Stankūnaitės kantrybė senka. Moters advokatas Gintaras Černiauskas DELFI patvirtino, kad jei per šią savaitę nebus įvykdytas teismo sprendimas ir aštuonmetė dukra nebus grąžinta mamai, L. Stankūnaitė planuoja kreiptis į visas įmanomas institucijas ir reikalauti žalos atlyginimo dėl nevykdomo teismo sprendimo. Visų pirma advokatas kritiką žeria Vaiko teisių apsaugos tarnyboms – pasak G. Černiausko, būtent šios tarnybos vilkina teismo sprendimo vykdymą.
Laimutė Stankūnaitė
Laimutė Stankūnaitė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Antradienį buvo surengtas atsakingų tarnybų pasitarimas, kuriame aptartas planas, kaip iš laikinosios globėjos Neringos Venckienės namų paimti L. Stankūnaitės dukrą.

Tačiau netikėtai antstolė Sonata Vaicekauskienė trečiadienį vėl gavo Vaiko teisių apsaugos tarnybų raštą.

„Pirmiausiai abi Vaiko teisių apsaugos tarnybos – tiek miesto, tiek rajono – elgiasi keistai, mano supratimu. Šiandien antstolė vėl gavo raštą ir vėl keliami tie patys klausimai, kurie vakar jau buvo aptarti – ką daryti, jei vaikas priešintųsi, jei N. Venckienė nuteikinėtų vaiką ir darytų vaikui psichologinį poveikį ir taip toliau (...). Viskas jau buvo išaiškinta, viskas apkalbėta. Aš suprantu, kad Vaiko teisų apsaugos specialistėms reikia psichologinės paramos, nes dabar, pagal tą situaciją, jau jos visiškai nebežino kaip elgtis, visiškai nebežino savo funkcijų, bijo kažką daryti, bijo suklysti, bijo nepadaryti. Ir kas svarbiausiai – bijo apskritai ką nors daryti“, - DELFI teigė G. Černiauskas.

Advokatas taip pat negailėjo kritikos Kauno rajono bei miesto Vaiko teisių apsaugos tarnybų vadovėms – atitinkamai Janinai Dabašinskienei ir Birutei Daugelienei. Su vadovėmis DELFI trečiadienį susisiekti nepavyko.

„Šios dvi tarnybos, o ypatingai jų vadovės, yra nekompetetingos, šališkos ir veikia visais įmanomais būdais, kad teismo sprendimas nebūtų įvykdytas. Aš tik tokį vertinimą matau. Toks elgesys tikrai nepateisinamas. Ir kas svarbiausia, kad tai visiškai išsiskiria pagal teismo sprendimą, kaip jame išdėstyta, kaip turi būti vykdomas sprendimas. Kokia yra daroma žala mergaitei? Visi psichiatrai ir psichologai konstatuoja, kad aplinka,kurioje yra mergaitė ir tai, kas vyksta aplinkui daro nepataisomą žalą mergaitei. Tai kiek mes dar galime tempti visą šią situaciją?“,- pasipiktinimo neslėpė advokatas.

Pasak G. Černiausko, visos tarnybos – išskyrus Vaiko teisių apsaugą – yra pasiruošę teismo sprendimo vykdymui.

„Man patvirtino policija, kad yra bet kada pasiruošusi padėti įvykdyti teismo sprendimą“, - teigė advokatas.

Atrodo, kad senka ir niekaip dukros atgauti negalinčios L. Stankūnaitės kantrybės taurė.

„Mano klientė sako: jei šią savaitę nieko nebus daroma aš skųsiuos, kreipsiuos dėl mano pažeistų teisių kur tik įmanoma. Kalbos nėra – moralinė žala tik didėja ir vaikui, ir mamai (...). Šiuo atveju jų (Vaiko teisių apsaugos tarnybų - DELFI) neryžtingumas yra kliūtis. Jaučiu, kad reiks kreiptis į policiją, kad tą kliūtį pašalintų. Aš neatmetu galimybės teistis dėl žalos atlyginimo. Tie, kas šiai dienai trukdo ar prigalvoja visokių, ne pagal savo kompetenciją klausimų, kurie vėlgi mus žingsnį atgal atmeta... Reiks kažką daryti“, - teigė G. Černiauskas.

DELFI primena, kad dar praėjusių metų gruodžio 16-ąją Kėdainių rajono apylinkės teismas dukrą grąžino L. Stankūnaitei, tačiau iki šiol teismo sprendimo neįvykdytas.

Venckų ir Kedžių šeimos tvirtina, kad mergaitė atsisako ne tik gyventi, bet apskritai bendrauti su mama. N. Venckienė nuolat pabrėžia, kad nedraudžia mergaitei bendrauti su L. Stankūnaite.

Kovo 23-ąją, praėjus dienai po to, kai teismas leido taikyti priverstines priemones, buvo jėga bandyta mergaitę grąžinti L. Stankūnaitei.

Tačiau mergaitės perdavimas virto tikra drama, o teismo sprendimas taip ir liko neįvykdytas.

Praėjusią savaitę Kedžių kieme Garliavoje startavo koncertų bei įvairių renginių maratonas. Kiekvieną dieną Kedžių namo kieme pastatytoje scenoje surengiami keli pasirodymai, skaitoma poezija.

Klonio gatvėje nuolat budi žmonės, kurių čia kartais susirenka iki kelių šimtų. Ketvirtadienis yra paskutinė diena, kai N. Venckienei eilinį kartą buvo leista gera valia grąžinti mergaitę.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Karas Ukrainoje. Zelenskis pasmerkė Rusijos atakas prieš dujų infrastruktūrą

JAV Karo studijų instituto (ISW) teigimu, artimiausiomis savaitėmis, Ukrainai laukiant, kol į...

ISW: artimiausiais mėnesiais Ukraina stabilizuos fronto linijas, Rusija šią vasarą ir toliau naudosis mase (1)

Artimiausiomis savaitėmis, Ukrainai laukiant JAV saugumo pagalbos fronte, Rusijos pajėgos...

Dubajus praranda savo žavesį turtingų rusų akyse (2)

Prieš dvejus metus, kai prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo invaziją į Ukrainą, Dubajus tapo...

Staiga pasikeitęs kredito reitingas sukėlė klausimų: skolas grąžino, tačiau situacija pablogėjo (9)

Ilgą laiką puikus buvęs kredito reitingas staiga pasikeitė, pasakoja vilnietis Mindaugas. Pasak...

Maxas spaudžia maksimaliai, bet Schumio rekordai laikosi: ar dar ilgai?

Šiais laikais rasti intrigą arba net jos užuominų „Formulės-1“ čempionate nėra paprasta –...