aA
Išsiplėtusiai Europos Sąjungai (ES) kyla grėsmė subyrėti, šeštadienį spausdinamame interviu perspėja naujosios Europos Komisijos (EK) vadovas Jose Manuelis Durao Barroso ir priduria, kad jam nerimą kelia tiek kairiosios, tiek dešiniosios populistinės partijos.
Jose Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso
© Reuters/Scanpix
"Šiandien Europai kylantis iššūkis yra ne rizika virsti federacine supervalstybe ir mūsų tautinių tradicijų erozija, bet galimybė subyrėti, - teigė jis savaitraščiui "Expresso". - Sunku sutelkti Europą nekeičiant jos prigimties, kai yra 25 ar 27 valstybės narės".

J.Barroso sakė, kad jam nerimą kelia "tam tikros populistinės kairiosios ir dešiniosios partijos <...> kurios mėgina suversti Europai atsakomybę už konkrečios šalies nekompetenciją ar trūkumus".

EK pirmininkas teigė būsiąs patenkintas, jeigu per penkerius jo kadencijos metus Europa "sėkmingai išsiplėstų dar keliomis narėmis, jeigu ji pažengtų konkuruodama pasaulyje ir tarptautinėje arenoje sugebėtų užimti aiškesnę ir pozityvesnę padėtį".

Paklaustas apie Turkijos įstojimą į ES, J.Barroso tvirtino, kad "Europa negali būti krikščionių klubas".

"Europai nereikia gėdytis savo krikščioniškų ištakų, tačiau turime duoti musulmoniškajam pasauliui galingą ženklą, priimdami šalį, kurioje daugumą gyventojų sudaro musulmonai".

Tačiau jis pridūrė, kad Turkijos įstojimo nereikia laikyti savaime suprantamu dalyku. "Mes spręsime šią problemą ne slėpdami savo dvejones, bet aiškiai aptardami šį klausimą", - teigė J.Barroso.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Karas Ukrainoje. Ukrainai pavyko Maskvoje sunaikinti Rusijos gynybos ministerijos sraigtasparnį Ka-32 Ukraina atitraukia iš fronto amerikietiškus tankus „Abrams“

Ukrainos žvalgybos pareigūnams (GUR) pavyko Maskvoje sunaikinti rusų sraigtasparnį Ka-32. Šis...

Prieš su ruse kovoti nesutikusią lietuvę – kibernetinė ataka: akivaizdu, kad tai kažkam labai nepatiko (11)

Po to, kai Lietuvos bokso federacija savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė...

Šių žmonių darbo rinkoje daugės – dirbti su jais turės ir tie, kurie iki šiol buvo nusiteikę priešiškai

Senstant Lietuvos visuomenei, vis labiau atsigręžiama į darbo rinką, kurioje vyresnio amžiaus...

Lietuvos bendrabučiai atveria duris negalią turintiems studentams, tačiau stovi tušti regos negalią turinti studentė – aš jau iš anksto žinojau, kaip bus

Lietuvos universitetuose studijuoja šimtai įvairių negalių turintys žmonės, tačiau gyventi...

Delfi Plius dokumentikos premjera: „Narkotikai: realybės dozė“ – išskirtinės ir dar negirdėtos išpažintys prieš kamerą (1)

„Noriu sugriauti mitą, kad žmonės, vartojantys psichoaktyvias medžiagas yra kitokie: keisti ar...