aA
„Vagis ir politikoje vagis. Padorus žmogus ir Seime lieka žmogumi“. Tai penktadienį viešėdamas DELFI interneto konferencijoje pareiškė „Tautos prisikėlimo“ partijos pirmininkas Arūnas Valinskas, paklaustas, ar nuėjęs į politiką išliks toks pat kaip iki šiol. Atsakinėdamas į DELFI skaitytojų klausimus A. Valinskas sakė, kad jo partija tikrai į koaliciją neis su „tvarkiečiais“, o referendumas dėl Ignalinos AE – priešrinkiminis žaidimas ir pinigų išmetimas.
A.Valinskas: vagis - ir politikoje vagis
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
„Tautos prisikėlimo“ partijos lyderis sakė, kad po rinkimų jo partija tikrai neis į koaliciją su „Tvarka ir teisingumu“. Tačiau, pasak jo, dėl Seimo narių skaičiaus sumažinimo jo partija balsuotų kaip ir „tvarkiečiai“. A. Valinskas įsitikinęs, kad Seime galima išsiversti su 99, 71, o gal net 32 parlamentarais. Jis taip pat numatęs pasiūlyti įstatymo projektą, pagal kurį, į Seimą patekę pagal partinį sąrašą, negalėtų pareiti į kitos partijos frakciją.

„Šis tik iš antro karto surengtas referendumas rodo, kad net žmonės netiki tokia galimybe. Tai yra eilinis priešrinkiminis politikų žaidimas, norint pademonstruoti „rūpestį žmonėmis". Beje, tų pačių žmonių pinigų sąskaita – tai yra kelių milijonų išmetimas į orą“, - apie planus surengti referendumą dėl Ignalinos AE, kalbėjo A. Valinskas.

Svarbiau už gėjų santuokas – „surogatinės šeimos“

A.Valinskas išsisukinėjo paklaustas, ar pritaria tos pačios lyties santuokų įteisinimui. Anot A. Valinsko, susituokę gėjai ir lesbietės nepakeičia jo sampratos apie tradicinę šeimą, kuri yra didžiausia visuomenės vertybė. Jo nuomone, šiuo metu didesnė problema yra ne tos pačios lyties asmenų santuokos, o kai kurių politikų arogancija ir paniekinantis tonas, kai vienišas mamas su vaikučiais jie leidžia sau pavadinti surogatinėmis šeimomis.

„Dėl ko mūsų partija ir aš asmeniškai atsiprašau visų Lietuvos moterų - esamų ir būsimų mamų“, - kalbėdamas greičiausiai apie Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pareiškimus, sakė „Tautos prisikėlimo“ partijos vadovas. A.Valinskas nepaneigė, kad ateityje gali kandidatuoti į prezidentus. Dėl partijos įkūrimo ir ėjimo į Seimą A. Valinskas užsiminė sulaukęs grasinimų iš politikos senbuvių. „Bet kad mes nelabai bijome. Bet kuris buratinas nelabai pagąsdins“, - kalbėjo partijos vadovas.

A.Valinsko teigimu, kuo daugiau jo partiečių ateis į Seimą, tuo mažiau ten liks „naftalino“. Jis taip atkreipė dėmesį, kad jo partijos sąraše nėra nė vieno buvusio Seimo nario.

Kurdamas partiją A. Valinskas tikino nenorėjęs atiminėti balsų nei iš vienos partijos. Tačiau atlikus tyrimus esą paaiškėjo, kad į jų pusę perėjo daugiausia socdemų rinkėjai.

Palaiko universitetų skaičiaus mažinimą

„Mūsų partija yra ta, kuri kaip tik žada mažiausiai. Mes kalbame su žmonėmis nevyniodami žodžio į vatą ir nemosuojame storomis programomis, aiškindami žmonėms, kad sustabdysime infliaciją. Sakome tiesiai - bus blogiau visiems. Ir tai reikės pergyventi. Jeigu Valinskas būtų norėjęs pasipuikuoti savimi Seime, būtų padaręs tai ir be partijos. Mažiau vargo ir mažiau nervų tai būtų kainavę“, - į klausimą, kodėl verta eiti balsuoti, atsakė „Tautos prisikėlimo“ partijos pirmininkas. Be to, pasak jo, gal su jo partija į politiką grįš daugiau padorumo ir idealizmo.

Klausimus, ar pajėgus eilinis Lietuvos pensininkas susimokėti visus komunalinius mokesčius iš esamos pensijos bei kaip jaunoms šeimoms, turinčioms 2 kambarių butą, dabartinėmis kainomis susimokėti mokesčius, A. Valinskas adresavo buvusiems valdžioje.

Kalbėdamas apie švietimą jis aiškino, kad švietimo problemos turi būti sprendžiamos kompleksiškai: pradinio, vidurinio, aukštojo. Pasak jo, pasaulinė praktika rodo, kad 1 milijonui gyventojų tenka vienas valstybinis universitetas. Tuo tarpu Lietuvoje tokių turime 16.

„O kur dar gausybė mokslinių tyrimų institutų. Privalėtume turėti daugiausia 5 valstybines aukštąsias mokyklas, į kurių darbą turėtų įsilieti moksliniai institutai. Kitoms aukštosioms niekas neuždraudžia konkuruoti rinkoje ir dirbti komerciniais pagrindais“, - švietimo viziją dėstė A. Valinskas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0