aA
Palaikydamas Lietuvos integraciją į Europos Sąjungą, Atviros Lietuvos fondas (ALF) kviečia šalies gyventojus siūlyti idėjas, kaip pritraukti žmones į referendumą. Visi vyriausybių organizacijų, privačių kompanijų ir pavienių asmenų pasiūlymai bus surinkti vieningame „ES referendumo palaikymo idėjų ir paramos banke“, sakoma pranešime spaudai.
„Pradedame šią pilietišką akciją tikėdami, kad idėjas, kaip pritraukti žmones į referendumą, gali pateikti patys gyventojai“, - sakė Atviros Lietuvos fondo direktorė Diana Vilytė. Anot jos, idėjos neturi būti labai sudėtingos, nes jų įgyvendinimui laiko liko tikrai labai mažai.

„Visgi genialios mintys dažnai būna labai paprastos, ir tik jų dėka galima tikėtis žmonių sąmoningumo balsuojant dėl Lietuvos ateities“, - teigė D.Vilytė.

„ES referendumo palaikymo idėjų ir paramos bankas“ kviečia teikti greitai ir nesunkiai realizuojamas idėjas, materialinę ir moralinę paramą, prisidėsiančią prie kuo aktyvesnio Lietuvos piliečių dalyvavimo referendume. Idėjų laukiama iki gegužės 9 dienos el. paštu fondas@osf.lt arba faksu 8 (5) 268 55 12.

Visos surinktos idėjos bus paskelbtos ALF interneto svetainėje http://Europa.osf.lt.

„Iki referendumo likusį laiką reikia panaudoti konkrečiam darbui, kuris paskatins piliečius dalyvauti referendume“, - teigė D.Vilutytė. Pasak jos, dėl šios priežasties svarbi ne tik verslininkų, akademikų, politikų, bet ir kiekvieno laisvai ir demokratiškai mąstančio gyventojo nuomonė.

Lietuvos gyventojai savo nuomonę dėl šalies stojimo į ES pareikš privalomajame referendume, kuris vyks šių metų gegužės 10 – 11 dienomis. Lietuva ketina tapti visateise organizacijos nare 2004-ųjų metų gegužės 1 dieną.

Praėjusio mėnesio sociologinių tyrimų duomenimis, Lietuvos narystę ES palaiko du trečdaliai šalies gyventojų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0